• Peti Horski festival „Slobodan Bursać“ biće bolji od prethodnih

    Peti Horski festival „Slobodan Bursać“, koji će se održati od 1. do 4. juna u Kulturnom centru Zrenjanin, najavljen je danas na konferenciji za medije u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.   Organizatori festivala su udruženje KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina, a pokrovitelji festivala su, po rečima Ankice Dostanić iz KC, Grad Zrenjanin, Pokrajinski […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Peti Horski festival „Slobodan Bursać“ biće bolji od prethodnih

    Peti Horski festival „Slobodan Bursać“, koji će se održati od 1. do 4. juna u Kulturnom centru Zrenjanin, najavljen je danas na konferenciji za medije u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

     

    Organizatori festivala su udruženje KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina, a pokrovitelji festivala su, po rečima Ankice Dostanić iz KC, Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, kao i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

     

    – Ovaj festival svakako će biti bolji od prethodnih. Učestvovaće 19 horova – 12 muških, ženskih i mešovitih, i sedam dečijih. Očekuje se i gostovanje udruženja Slovenaca „Triglav“ iz Splita, Akademskog hora „Seljo“ iz Sarajeva, hora iz Lugoža u Rumuniji i „Lavirinta“ iz Zaječara – najavio je Vladimir Stojković, direktor festivala, koji je naglasio da je manifestacija odavno prevazišla granice Srbije.

     

    Kao ekskluzivu, on je najavio gostovanje hora i orkestra Sofijske crkve iz Stokholma.

     

    – Očekuje vas puno dobrih vibracija i nadam se velikoj poseti – poručio je Stojković.

     

    U ime udruženja KulturKick, kao jednog od organizatora, govorila je Jelena Mihajlov, koja je najavila i retrospektivnu izložbu sa prethodnih festivala, koja će biti otvorena 31. maja, u 19 časova, u Kulturnom centru.

     

    – Važno je i da festival ima daleko veću podršku nego ranije. Na otvaranju će biti organizovana i interaktivna radionica, u koju će biti uključena publika, nešto po ugledu na velike evropske festivale. Manifestaciju će otvoriti Tamara Adamov Petijević, predsednica Srpskog horskog saveza. A subota, koja je tradicionalni dečji dan festivala, kada imamo matine od 11 sati, ove godine će biti inkluzivni dan, na kojem će se predstaviti Humanitarni centar „Duga“, koji je posvećen radu sa osetljivim društvenim grupama, a svoje mesto na festivalu imaće i Osnovna i srednja škola „9. maj“ – najavila je Jelena Mihajlov.

     

    Festival se organizuje u godini kada Kulturni centar Zrenjanina, kao domaćin manifestacije, slavi 40 godina rada, naglasio je Vladimir Đurić, menadžer u toj ustanovi kulture.

     

    – Podsećam da je naš grad u kulturi napoznatiji upravo po horovima i trudimo se da nastavimo tu tradiciju. Za Kulturni centar je jedna od karakteristika bliska saradnja sa civilnim sektorom, a inicijativa za ovaj festival je i došla od udruženja KulturKlick i Vladimira Stojkovića, koji je dugo u ovoj materiji i dugogodišnji saradnik zrenjaninskog KC – naglasio je Đurić, zahvaljujući se Gradu na podršci.

     

    On je pozvao Zrenjanince da prate festival i ove godine, u još većem broju nego ranijih godina.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura