Kultura

Pesma Borisa Lazića najbolja na Fejsbuk festivalu

NOVI SAD – Žiri 6. Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala u sastavu Franja Petrinović, Goran Ibrajter, Radovan Vlahović, Zoran Đerić i Simon Grabovac, predsednik, doneo je jednoglasnu odluku da se za najbolje pesničko ostvarenje ovogodišnjeg festivala proglasi pesma STICK CHARTS, književnika i prevodioca Borisa Lazića, iz Pariza.U konkurenciji za nagradu, koja se sastoji u objavljivanju samostalne zbirke pesama, bilo je 496 autora iz 22 države.

Otvaranje festivala na Novosadskom sajmu
Otvaranje festivala na Novosadskom sajmu

Evropski Fejsbuk pesnički festival održan je 18. i 19. aprila na Novosadskom sajmu, u okviru 21. međunarodnog Salona knjiga, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

Na manifestaciji se okupljaju pesnici koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku, sa ciljem da virtuelnu pesničku komunikaciju na Novosadskom sajmu pretvore u stvarnu.

Ove godine u Novi Sad su došle pobednice ranijih Festivala, Elena Askarova iz Rusije i Bogdanka Rakić iz Nemačke, kao i pesnici iz Švedske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i iz brojnih gradova Srbije.

Festival je otvorio predsednik Opštine Novi Bečej Saša Šućurović, a prisutnim su se na otvaranju obratili i Živorad Ajdačić, generalni sekretar Kulturno prosvetne zajednice Srbije i Radovan Vlahović, osnivač i organizator Festivala. Organizaciju manifestacije pomogla je opština Novi Bečej.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz