Kultura Vesti Zrenjanin

Ovogodišnja kampanja “Kultura na DAR” ulazi u završnicu

kultura na dar
Foto: Zoran Bogaroški

Do kraja ovogodišnje kampanje “Kultura na DAR” ostalo je nešto manje od dve nedelje. U pitanju je, da podsetimo, najmasovnija kampanja za očuvanje i promociju kulturne baštine u Srbiji.

 

Društvo za akademski razvoj, koje više od pola decenije organizuje ovu kampanju, do sada je uradilo veliki posao.

 

Podeljeno je oko 2.000 flajera, održano je pet radionica u Beogradu i Zrenjaninu, a realizovan je i promo događaj “Moje mesto u slikama” u Šidu.

 

Šesta sezona kampanje „Kultura na DAR“ traje do 1. maja. Do tog datuma svi zainteresovani građani Srbije mogu da načine fotografiju i/ili snime film u trajanju do 3 minuta o svom omiljenom kulturnom dobru u mestu u kome žive i učestvuju u konkursu.

 

Ono što se nije menjalo od prve sezone, pa neće ni ove, jeste da su propozicije vrlo skromne, te da nema razloga da ne učestvujete. Kvalitet fotografija i filmova, način na koji su nastali nije bitan. Najbitnije je da su tako osmišljeni da predstave kulturnu baštinu mesta u kom živite na najbolji mogući način. Više o propozicijama možete pronaći na OVOM LINKU.

 

Informativni portal zrenjaninski.com i ove godine je prijatelj i jedan od medijskih pokrovitelja kampanje „Kultura na DAR“.

 

kultura na dar sest

 

Podeli članak
sinovoz
FAM