Kultura YSLAJDER

OVE FILMOVE MOŽETE BESPLATNO GLEDATI U AVGUSTU

Zidovi

ZRENJANIN – U Kulturnom centru Zrenjanina u toku je Ciklus argentinskog filma, koji se emituje u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a filmovi se emituju u maloj sali Kulturnog centra, sa početkom u 21 sat. Portal zrenjaninski.com vam predstavlja filmove koji će biti emitovani u toku avgusta.

 

U ribolovu

 

Sreda, 9. avgust

 

U RIBOLOVU

 

Nagrađivana drama „U ribolovu“ scenariste i reditelja Karlosa Sorina nas vodi u Patagoniju. Pedesetdvogodišnji trgovački putnik Marko bivši je alkoholičar koji želi da promeni svoj život  na bolje. Kao deo terapije, predlažu mu da počne da se bavi nekim hobijem. On se odlučuje za ribolov i kreće na put u Patagoniju, u selo Puerto Deseado gde počinje sezona lova na kitove. Drugi, važniji razlog za upravo to odredište, jeste činjenica da tamo živi njegova ćerka Ana, sa kojom već godinama nije u kontaktu, a jedino što zna o njoj je da živi negde u Puertu Deseadu.

 

filmove
Zidovi

 

Četvrtak, 10. avgust

 

ZIDOVI

 

Film „Zidovi“ je delo argentinskog  režisera Gustava Tareta. Mariana i Martin žive u istom bloku ali u različitim zgradama; iako se njihovi putevi ukrštaju, oni ne uspevaju da se sretnu. Martin dizajnira veb stranice, Mariana je arhitekta, ali radi kao dekorater izloga. Oboje imaju dosta toga zajedničkog. Oni žive u centru Buenos Airesa. Iz razloga što se stalno mimoilaze, grad  ih ujedinjuje ali u isto vreme i razdvaja.

 

filmove
Kinez za poneti

 

Sreda, 16. avgust

 

KINEZ ZA PONETI

 

Kineska priča je dramatična komedija reditelja i scenariste Sebastiana Borenszteina. Bez čuda život ne bio bio zanimljiv. Nikome, pa ni Robertu, namćorastom vlasniku gvožđare iz Buenos Airesa i kolekcionaru bizarnih novinskih vesti. Jednog dana u blizini aerodroma Roberto pristaje da poveze Kineza koji, bez znanja jezika i samo na osnovu telefonskog broja, traži rođake u glavnom gradu Argentine. Potraga počinje odmah ali je jasno i da će potrajati, pa Roberto, inače samac i neženja, prima gosta u kuću. Razlike će učiniti svoje i na razdvajanju i na zbližavanju dvojice momaka koji će iz dana u dan sve više otkrivati svoje životne priče koje su ih igrom sudbine i spojile.

 

Vreme hrabrosti

 

Četvrtak, 17. avgust

 

VREME HRABROSTI

 

Vreme hrabrosti je triler Argentinca Damián Szifrona, objavljen 2005. godine. Priča filma prati psihologa Mariana Silversteina koji je zbog izazivanja prometne nesreće osuđen na rad za javno dobro. To javno dobro će biti terapeutska pomoć grubom inspektoru Alfredu Dijazu, čoveku koji upravo proživljava ozbiljnu krizu zbog otkrića suprugine prevare. Njihova neobična veza na prvom mestu će dovesti do Marianove spoznaje da je i njega prevarila supruga Diana, a vrlo brzo i do otkrivanja velike kriminalne radnje u koju bi mogli biti umešani visoki pripadnici federalnih i tajnih službi i u kojoj se lako gube životi.

 

Ukradeno vino

 

Sreda, 23. avgust

 

UKRADENO VINO

 

Ukradeno vino je argentinski film režisera Ariela Vinograda, objavljen 2013. godine. Protagonista filma Sebastijan upoznaje Nataliju baš u trenutku kada pokušava da ukrade poznato umetničko delo u muzeju. Kako radnja filma teče oboje će učestvovati u dosta komplikovanijoj krađi unikatne i preskupe flaše vina Malbec de Burdeos iz sredine XIX veka, ocenjene kao najbolje svetsko vino i čuvane u sefu jedne banke u Mendozi. Dok pripremaju krađu, Sebastijan i Natalija polako otkrivaju da se stvari ne odvijaju tokom kojim su zamislili.

 

Moje prvo venčanje

 

Četvrtak, 24. avgust

 

MOJE PRVO VENČANJE

 

Moje prvo venčanje je argentinski film u režiji Ariela Vinograda, objavljen 2011. godine. Priča o svadbi Leonore i Adriana. Proslava je organizovana na prelepom mestu sa tortom na četiri sprata, divnom venčanicom i puno zvanica. Sve je bilo savršeno dok Adrijan nije napravio grešku koju je rešio da sakrije od svoje buduće supruge, da bi izbegao nesluglasice. Time je dodatno zakomplikovao stvari dovodeći njihovu vezu u rizik. Kao i na svakom venčanju, pored puno zvanica, haosa oko proslave i neočekivanih grešaka pojavljuju se i gosti koji nikako ne bi smeli da prisustvuju tom činu, kao što je i bivša Leonorina ljubav.

 

Papiri na vetru

 

Sreda, 30. avgust

 

PAPIRI NA VETRU

 

Kada El Mono umre, trojica njegovih prijatelja suočavaju se sa gubitkom, ali i željom da obezbede budućnost njegove ćerke. Za Fernanda, Maurisija i El Rusa, izazov neće biti lak. Žele da povrate veliku, ali promašenu invensticiju koju je El Mono realizovao kada je kupio jednog mladog fudbalera koji je obećavao.

 

Nerazdvojni

 

Četvrtak, 31. avgust

 

NERAZDVOJNI

 

Felipe je poslovni čovek koji je posle jedne nesreće ostao nepokretan i traži terapeuta. I pored više veoma kvalifikovanih kandidata, odlučuje se za svog baštovana Tita, koji je hteo da se penzioniše. Tito ni izbliza ne ispunjava uslove neophodne za taj posao, što odmah primećuju osobe iz Felipeovog okruženja, ali on ne odustaje od svoje odluke. Rimejk francuskog filma „Nedodirljivi“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz