• OVACIJE: Istrijani izveli „Telmu i Luiz“

    ZRENJANIN – Sinoć su na dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ predstavu „Telma i Luiz“ izveli glumci Istarskog narodnog kazališta iz Pule. Predstava je rađena prema originalnom literanom predlošku po kom je snimljen i film 1991. godine. Od kada je predstava postavljena na repertoar pulskog pozorišta, postala je hit ne samo u Istri i Hrvatskoj, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Sinoć su na dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ predstavu „Telma i Luiz“ izveli glumci Istarskog narodnog kazališta iz Pule. Predstava je rađena prema originalnom literanom predlošku po kom je snimljen i film 1991. godine.

    Istrijani na zrenjaninskoj pozornici
    Istrijani na zrenjaninskoj pozornici

    Od kada je predstava postavljena na repertoar pulskog pozorišta, postala je hit ne samo u Istri i Hrvatskoj, nego je rado gledana i u regionu.

    Da je tema emancipacije žena i nasilje koje tu emancipaciju prati u siromašnom neprosvećenom američkom predgrađu univerzalna i da su glumci Istarskog kazališta to znalački preneli, dokazao je i višeminutni aplauz kojim su akteri predstave ispraćeni sa scene.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura