Kultura

OTVORIO BIBLIOTEKU U FIRMI

Ove nedelje čitaocima portala „Zrenjaninski“ knjige predlaže Steva Kočalka, vlasnik zrenjaninske firme „Valor“. On je odabrao „Osamu“ Vladimira Kecmanovića i „Korčulanski đir“ Olivere Skoko. 

Steva Kočalka
Steva Kočalka

„Nisam mogao da se odlučim, pa bih čitaocima portala „Zrenjaninski“ preporučio dva romana. Pročitajte roman Vladimira Kecmanovića „Osama“ – ne samo zbog toga što govori o mestu i događajima kojima smo i mi na neki način bili svedoci, nego i zbog jednog neobičnog jezika kojim je roman pisan. Kecmanović je uspeo da bosanski izgovor pretoči na papir – nije lako čitati ali vredi.

I obavezno pročitajte roman Olivere Skoko „Korčulanski đir“. Izuzetno lepo iznenađenje za mene, koji sam, moram priznati, imao izvesnu predrasudu. Toliko sam uživao da sam već isplanirao da ove godine još jednom posetim i Gospu od Škrpjela i Perast. A svoje impresije ću autorki da ispričam uz kafu, koju još nismo popili, ali se nadam da ćemo uskoro.

Čitam knjige i kupujem ih. U jednom trenutku rešio sam da od tih knjiga napravim biblioteku u firmi. Biblioteka ima već više od 100 knjiga, a zaposleni su oduševljeni. Neki su već pročitali i 30 naslova iz naše male biblioteke“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM