• Otvorena retrospektivna izložba radova arhitekte Lazara Kuzmanova

    Sinoć je u Kulturnom centru Zrenjanina otvorena retrospektivna izložba radova arhitekte Lazara Kuzmanova.   Ova retrospektivna izložba prikazuje autorov stvaralački rad u periodu od 2000. do 2019. godine. U okviru postavke predstavljeno je 16 izvedenih objekata koji svaki na svoj način prikazuju arhitektonsku estetiku autora i kontinuitet u njegovom radu.   – Već 25 godina sam u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otvorena retrospektivna izložba radova arhitekte Lazara Kuzmanova

    Sinoć je u Kulturnom centru Zrenjanina otvorena retrospektivna izložba radova arhitekte Lazara Kuzmanova.

     

    Ova retrospektivna izložba prikazuje autorov stvaralački rad u periodu od 2000. do 2019. godine. U okviru postavke predstavljeno je 16 izvedenih objekata koji svaki na svoj način prikazuju arhitektonsku estetiku autora i kontinuitet u njegovom radu.

     

    – Već 25 godina sam u struci i kao arhitekta sam radio razne poslove, od urbanističkog planiranja i projektovanja do edukacije mladih i saradnje sa fakultetima. Poslednjih 15 godina angažovan sam u svom projektnom birou, i za to vreme je projektovano skoro 80 objekata, a polovina je realizovana. Uglavnom su to stambeno – poslovni objekti različitih karaktera i veličina. Izabrao sam 16 objekata koje ću prikazati Zrenjanincima, i to u okviru moje samostalne izložbe koju sam pravio u novembru u Novom Sadu, u Muzeju savremene umetnosti – kazao je Lazar Kuzmanov.

     

    Kuzmanov je dobitnik Nagrade za arhitekturu „Đorđe Tabaković“ za 2019. godinu. Ovu nagradu već 25 godina dodeljuje Društvo arhitekata Novog Sada. Izložba je otvorena povodom dobijanja ove prestižne nagrade.

     

     

    Pored autora, na otvaranju je govorio i predsednik Društva arhitekata Zrenjanin Aleksandar Rackov.

     

    – U pitanju je jedna izuzetno značajna nagrada, na nivou Srbije jedna od najznačajnijih. Lazar Kuzmanov je potpuno zasluženo dobio tu nagradu. Zrenjaninci su u prilici da na izložbi sagledaju savremene tokove u arhitekturi koji su kod nas prisutni, konkretno u Novom Sadu. I kako projektant, koji je dosledan, što se vidi na njegovim radovima, sprovodi ideju savremene arhitekture u poslednjih 20 godina – kazao je Rackov.

     

    Izložbu u Kulturnom centru Zrenjanina možete pogledati do 27. januara.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura