Kultura

Otvorena izložba slika mladog umetnika Slavomira Kovačkog

izložba slika slavomira kovačkog
Foto: Bojan Stanulov

Sinoć je u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina otvorena izložba slika Slavomira Kovačkog – „Impresija Sunca“. Kovački je predstavio 25 radova iz likovnog opusa koji je nastao u toku 2018. i početkom ove godine.

 

Ovo mu je druga samostalna izložba, a Kulturni centar je organizuje u skladu sa svojim konceptom podrške talentovanim umetnicima na početku svojih umetničkih karijera. Izložba je otvorena do 1. marta, a organizuje se u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Zrenjanina.

 

– Drago mi je što po drugi put imam priliku da izlažem u svom rodnom gradu Zrenjaninu. Izložba „Impreslija Sunca“nosi naziv po poznatoj slici Klod Monea. Ono što sam predstavio publici je kombinacija apstrakcije i simbolizma, jer je to umetnički pravac koji me privlači. Na taj način najbolje mogu da ispoljim svoje emocije i pošaljem poruku ljudima – kazao je mladi umetnik.

 

Slavomir Kovački rođen je 1999. godine u Zrenjaninu. Završio je zrenjaninsku Srednju poljoprivrednu školu, a crtanjem i slikanjem se bavi od svoje devete godine. Trenutno je student Likovne akademije u Firenci.

 

izložba slika slavomira kovačkog
Foto: Bojan Stanulov

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Šta i gde ovaj studira kada slika ovakve gluposti. Mora da je obrazovani član sns-a pa mu se prostor daje gde poželi. Ovo nije ni za buvljak.

sinovoz
FAM