• Otvorena izložba posvećena stogodišnjici oslobođenja Zrenjanina

    Izložba „Sto godina slobode“, posvećena stogodišnjici oslobođenja Zrenjanina u Prvom svetskom ratu, otvorena je danas u Velikom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.   Izložbu, čiji su autori viši arhivar Vanda Vojvodić Micov, viši kustos Vladislava Ignjatov i istoričar Slobodan Milin, svečano  je otvorila načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević.   – Ovo je za grad Zrenjanin […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otvorena izložba posvećena stogodišnjici oslobođenja Zrenjanina

    Izložba „Sto godina slobode“, posvećena stogodišnjici oslobođenja Zrenjanina u Prvom svetskom ratu, otvorena je danas u Velikom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

    Izložbu, čiji su autori viši arhivar Vanda Vojvodić Micov, viši kustos Vladislava Ignjatov i istoričar Slobodan Milin, svečano  je otvorila načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević.

     

    – Ovo je za grad Zrenjanin i ovaj deo Banata veliki dan, kada se slavi stogodišnjica slobode, a upravo ovom izložbom svedočimo da uspomena na heroje Velikog rata živi – istakla je u prigodnoj besedi načelnica Snežana Vučurević.

     

    Otvaranju je prisustvovao veliki broj Zrenjaninaca, ali i gostiju. Svečano otvaranje izložbe upotpunio je nastup operskog pevača Nikole Baste.

     

    Na izložbi su izložene brojne fotografije, dokumenti, svedočanstva i spisi iz prošlosti grada od pre jednog veka.

     

    – Na 46 izloženih panoa i plakata dokumentovali smo sudbinu Velikog Bečkereka u Prvom svetskom ratu. Obrađene su sve ključne teme iz tog perioda četvorogodišnjeg rata. Poslednji deo posvećen je znamenitim ličnostima koje su učestvovale u oslobođenju grada i one koje su obeležile dane oslobođenja – kaže jedan od autora izložbe, istoričar Slobodan Milin.

     

    Sto godina slobode

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura