• OTVOREN LIKOVNI SALON, NAGRAĐENI NAJUSPEŠNIJI AUTORI

    ZRENJANIN – U Kulturnom centru Zrenjanina otvoren je 11. po redu Likovni salon „30×30“, a na otvaranju su govorili Goran Marinković, direktor Kulturnog centra, Milutin Mićić, autor projekta, i Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina. Ovom prilikom proglašeni su i najuspešniji učesnici likovnog konkursa, a na otvaranju je nastupila Aleksandra Bibin, solistkinja KUD „Kolo“ iz Melenaca, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OTVOREN LIKOVNI SALON, NAGRAĐENI NAJUSPEŠNIJI AUTORI

    ZRENJANIN – U Kulturnom centru Zrenjanina otvoren je 11. po redu Likovni salon „30×30“, a na otvaranju su govorili Goran Marinković, direktor Kulturnog centra, Milutin Mićić, autor projekta, i Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

    Foto: Studio 66

    Ovom prilikom proglašeni su i najuspešniji učesnici likovnog konkursa, a na otvaranju je nastupila Aleksandra Bibin, solistkinja KUD „Kolo“ iz Melenaca, u pratnji Igora Adamova na tamburici.

    Na Likovni konkurs „30×30“ ove godine pristigli su radovi 267 umetnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Italije, Kine, Australije, Bugarske, Egipta, Turske i Slovačke. Žiri u sastavu: Ana Marjanović – istoričarka umetnosti, Milenko Aćimović – akademski slikar, i Milutin Mićić – predsednik žirija, odabrao je radove 161-og autora za ovogodišnji Likovni salon „30×30“. Nagrađeni autori su Bojan Otašević – prva nagrada, David Mlađović – druga, i Milica Reža – treća nagrada.

    Likovni salon „30×30“ je otvoren u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina do 12. januara 2017. godine. Nakon toga, izložba će biti predstavljena u Kulturnom centru Pančeva, Art centru Beograd i Muzeju Srema u Sremskoj Mirtovici.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura