Kultura

Osnovan Kino klub, u planu edukacija Zrenjaninaca u oblasti filma

Kino klub

U Zrenjaninu je nedavno osnovan Kino klub. Osnivači su Vladimir Đurić, rukovodilac programske službe Kulturnog centra, Jelena Bunić, diplomirana filološkinja – hispanistkinja, Ivana Branković, aktivistkinja i filmska producentkinja, Jovan Mošorinac, diplomirani reditelj i profesor mašinskih predmeta, i Galina Maksimović, studentkinja dramaturgije.

 

Plan Kino kluba je edukacija sugrađana u oblasti filma kroz radionice i projekcije.

 

– Želimo da ohrabrimo kako profesionalno, tako i amatersko filmsko stvaralaštvo, te korišćenje kinematografskih potencijala koje Zrenjanin, kao scenična sredina puna zanimljivih priča, svakako ima. Želimo da se fokusiramo na filmove kakvi se u Zrenjaninu retko prikazuju, i time obogatimo gledalačko iskustvo i stvaralački potencijal sugrađana – kaže za portal zrenjaninski.com Galina Maksimović, i dodaje da je u planu saradnja sa drugim srodnim klubovima i pojedincima, stvaraocima i edukatorima iz Srbije, a jednog dana, kada to uslovi dozvole, i iz regiona.

 

Svi zainteresovani mogu da se jave na e-mail adresu kino.klub.zrenjanin@gmail.com. U mejlu je potrebno navesti: ime i prezime, prebivalište, kratku biografiju – do 150 reči, i oblast filma kojom žele da se bave (scenario, režija, kamera, produkcija, montaža, zvuk, kritika…) Članarina se plaća na dobrovoljnoj bazi.

 

U ponedeljak, 15. oktobra, u 18 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana otvorena sednica skupštine Kino kluba, kojoj mogu da prisustvuju svi zainteresovani građani.

 

Podeli članak
Tagovi
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM