• ONLAJN SPEKTAKL: Andrea Bočeli pevaće u Milanskoj katedrali (Video)

    Italijanski tenor Andrea Bočeli pevaće na katolički Uskrs u Milanskoj katedrali, ali u njoj neće biti vernika. Po rečima Bočelija, to neće biti koncert, već molitva.   – Katedrala će biti potpuno prazna, što samo po sebi čini situaciju nenormalnom. U ovom slučaju, ponavljam, to neće biti koncert i neće biti performans. To će biti […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ONLAJN SPEKTAKL: Andrea Bočeli pevaće u Milanskoj katedrali (Video)

    Italijanski tenor Andrea Bočeli pevaće na katolički Uskrs u Milanskoj katedrali, ali u njoj neće biti vernika. Po rečima Bočelija, to neće biti koncert, već molitva.

     

    – Katedrala će biti potpuno prazna, što samo po sebi čini situaciju nenormalnom. U ovom slučaju, ponavljam, to neće biti koncert i neće biti performans. To će biti molitva, ljudi neće biti prisutni fizički, već duhom – rekao je Bočeli za Rojters putem skajpa.

     

    U pratnji Bočelija, biće samo orguljaš katedrale, Emanuele Vijaneli.

     

    Pročitajte još: SNP predstavlja prvi ikada zabeležen međunarodni online koncert!

     

    Kako se navodi u najavi, Bočelijev solo nastup predstavlja poruku ljubavi, isceljenja i nade za Italiju i svet.

     

    – U danu kada slavimo veru u život koji pobeđuje, počastvovan sam i srećan što mogu da odgovorim potvrdno na poziv grada Milana i Duoma. Verujem u snagu zajedničke molitve, verujem u hrišćanski Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji je svima, bez obzira da li su oni vernici ili ne, trenutno zaista potreban. Zahvaljujući muzici koja će biti prenošena uživo, okupljajući milione sklopljenih ruku svuda u svetu, zagrlićemo ranjeno Zemljino pulsirajuće srce – poručio je Andrea Bočeli.

     

    Nastup pod nazivom „Muzika za nadu“ je organizovan na poziv gradonačelnika Milana i Milanske katedrale Duomo, a biće emitovan na Bočelijevom Jutjub kanalu 12. aprila, u 19 časova.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura