Kultura Vesti Zrenjanin

Omladinski mešoviti hor nastupio na festivalu u Novom Sadu (Video)

omladinski mešoviti hor

Među 17 omladinskih horova, koji su združeno nastupili na drugom Omladinskom horskom festivalu u Novom Sadu, bio je i Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina.

 

Omladinski horski festival održan je u organizaciji Srpske horske asocijacije.

 

– Ovaj festival ima jedinstvenu koncepciju koja se naziva „Open Singing“. Ona podrazumeva da svi učesnici na probama i završnom koncertu pevaju zajedno, često i sa publikom, udruženi u jednoj emociji i energiji. Ovo je bilo dragoceno iskustvo za pevače našeg hora. Družili su se sa svojim vršnjacima, zajedno stvarali muziku i uživali u zaista magičnoj moći zajedničkog pevanja – ističe dirigentkinja zrenjaninskog hora Zorica Kozlovački.

 

Pročitajte još: Sajamska groznica u knjižari „Laguna“, iskoristite ove popuste!

 

Izvedena su dela različitih muzičkih žanrova: kanoni, klasične kompozicije, afričke pesme, pop, rok, džez i kompozicije zasnovane na narodnoj tradiciji.

 

 

– Za nas dirigente ovaj festival je takođe jedna posebna prilika da razmenimo iskustva i radimo sa toliko velikim ansamblom na sasvim drugačiji način – navodi Kozlovački.

 

Na festivalu je, među gotovo 500 učesnika, učestvovalo i 45 pevača iz zrenjaninskog hora i oni su prepuni pozitivnih utisaka. Kao solisti nastupili su Marija Aleksić, Lara Malenić, Robert Palatinuš, Rastko Marinković i Kevin Fanea.

 

Veliku podršku i pomoć pružili su im profesori Muzičke škole u pratnji hora – Olivera Tapavica, Stefan Nikolić i Adnan Bulić.

 

U nastavku pogledajte kako je izgledao njihov nastup.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM