• OMLADINSKI HOR PUTUJE U BRATISLAVU

    Podrška stigla sa svih strana, i od brojnih sugrađana i od Grada Zrenjanina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Mešoviti omladinski hor srednje muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina u subotu, 23. jula, putuje na drugi Internacionalni omladinski horski festival koji se održava u Bratislavi od 24. do 27. jula.

    hor

    – Ovaj festival je takmičarskog karaktera i naš hor će se takmičiti u kategoriji muzičko pozorište, u kojoj osim što pevamo, imamo i koreografiju za svaku numeru – kaže Zorica Kozlovački, dirigentkinja hora. – Po propozicijama takmičenja spremili smo interesantan program, tako da ćemo izvesti kompozicije „All About That Bass“ u aranžmanu Rodžera Emersona, „Pod sjajem zvezda ove noći“ Predraga Ivanovića, „Baba Yetu“ u aranžmanu Kristofera Tina i „Adiemus“ Karla Dženkinsa. Sa horom koji broji 50 pevača nastupiće i solisti koji su takođe učenici škole, Arnold Feher – kontrabas, Norbert Nehez – udaraljke, Đorđe Jokić – solo glas i sekcija udaraljki Mihailo Novakov, Vladislav Janjić i Aleksandar Narižan. Stalni klavirski saradnik hora je Aniko Gardinovački – dodaje Kozlovački.

    Prošlog petka, na incijativu samih pevača hora, u Pozorišnom klubu održan je mini koncert sa gostima solistima, mešovitim horom „Pannonica“ i bendovima „Sestre dobrih muzičara“ i „Profesionalni amateri“.

    – Veliki broj Zrenjaninaca došao je da nas podrži i bili smo presrećni kada smo dobili vest da će nas i naš grad podržati i da ćemo moći da otputujemo na ovo takmičenje – napominje Kozlovački. – Hor je spreman, a ovo je za nas velika prilika da usavršimo svoje znanje, jer je u okviru organizacije takmičenja predviđeno da učestvujemo na radionicama sa ostalim horovima, koje drže poznati horski stručnjaci. Želja nam je da čujemo repertoar ostalih horova, družimo se i uspešno predstavimo naš hor, školu i grad Zrenjanin, ali i da napredujemo i budemo još bolji – zaključuje Zorica Kozlovački.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura