• Održana prva Kolonija karikaturista u Sandbox studiju

    Prva Kolonija karikaturista, u organizaciji poznatog zrenjaninskog karikaturiste Konstantina Grosua, održana je od 2. do 4. novembra u moderno uređenom „Sandbox“ umetničkom studiju, namenjenom dizajnerima, fotografima i ostalim umetnicima, a koji je deo prostora štamparije Diginet.   Ovo je prva ovakva Kolonija karikaturista i ideja je da se u narednim godinama, krajem oktobra i početkom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Održana prva Kolonija karikaturista u Sandbox studiju

    Prva Kolonija karikaturista, u organizaciji poznatog zrenjaninskog karikaturiste Konstantina Grosua, održana je od 2. do 4. novembra u moderno uređenom „Sandbox“ umetničkom studiju, namenjenom dizajnerima, fotografima i ostalim umetnicima, a koji je deo prostora štamparije Diginet.

     

    Ovo je prva ovakva Kolonija karikaturista i ideja je da se u narednim godinama, krajem oktobra i početkom novembra, nastavi sa organizacijom okupljanja.

     

    Učesnici su bili akademski umetnici iz Srbije i inostranstva: Milan Alešević iz Slovenije, koji je izlagao  u Argentini, Austriji, Kanadi, Koreji, Izraelu, SAD-u, Francuskoj i širom sveta, i koji je dobitnik mnogobrojnih nagrada; zatim, akademski umetnici iz Srbije Jakša Vlahović, Jugoslav Vlahović, Konstantin Grosu, Marija Dokmanović, Muhamed Đerlek Maks, kao i Nikola Štiklica, Kire Radenkov, Goran Mijatov i Radič Mijatović.

     

    Radovi nastali na koloniji ostaju deo umetničke kolekcije „Sandbox“ studija.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura