• ODABRANA DELA NAJISTAKNUTIJIH VOJVOĐANSKIH SLIKARA

    ZRENJANIN – U utorak, 5. septembra, s početkom u 18 časova, u filijali Vojvođanske banke, na Trgu dr Zorana Đinđića bb, svečano će biti otvorena izložba „Karavan slika“, u okviru koje će u Zrenjaninu po prvi put biti predstavljena odabrana dela najistaknutijih vojvođanskih slikara druge polovine XX veka.     Slike Save Stojkova, Milana Kečića, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ODABRANA DELA NAJISTAKNUTIJIH VOJVOĐANSKIH SLIKARA

    ZRENJANIN – U utorak, 5. septembra, s početkom u 18 časova, u filijali Vojvođanske banke, na Trgu dr Zorana Đinđića bb, svečano će biti otvorena izložba „Karavan slika“, u okviru koje će u Zrenjaninu po prvi put biti predstavljena odabrana dela najistaknutijih vojvođanskih slikara druge polovine XX veka.

     

    slike odabrana dela
    Vojvođanska banka

     

    Slike Save Stojkova, Milana Kečića, Milana Kerca, Pavla Blesića i Boška Petrovića samo su deo bogate umetničke kolekcije Vojvođanske banke, koja broji više od 600 radova likovne umetnosti.

     

    Ljubitelji umetnosti moći će da ih pogledaju u filijali Vojvođanske banke svakog dana od 18 do 20 časova, do petka, 8. septembra.

     

    Nakon toga, postavka će u okviru „Karavana slika“, koji banka u okviru projekta „Odgovorno u kulturi“ realizuje u saradnji sa Galerijom Matice srpske, posle Kragujevca, Čačka, Apatina i Zrenjanina, obići još i  Suboticu.

     

    Na svečanom otvaranju prisutnima će se obratiti direktor zrenjaninske filijale Vojvođanske banke Milan Lisov i viši kustos Galerije Matice srpske Mirjana Brmbota.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura