Kultura

NEZAPAMĆENO INTERESOVANJE ZA ŠEKSPIROV KOMAD: Uloge Romea i Julije bi da tumači 120 glumaca!

Pozorište
Velika sala Narodnog pozorišta

ZRENJANIN – Od 120 mladih glumaca, koliko ih se prijavilo na audiciju za ulogu Romea i Julije, u istoimenoj predstavi koja će biti igrana na sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, u najuži izbor ušlo ih je petnaestoro.

Detalj sa audicije
Detalj sa audicije

– Nismo mislili da će biti užeg i najužeg kruga, ali je zaista bilo puno dobrih glumaca na audiciji. Na audiciju su se javili diplomirani glumci, ali i studenti sa svih državnih i privatnih fakulteta u Srbiji, a bilo ih je i iz susednih zemalja. Audicija je bila radioničarskog tipa, sa svakim od kandidata smo radili po sat i po vremena, i posle velikih muka izabrali smo njih petnaestoro. U pitanju su odlični glumci, sa velikim potencijalom. Mogu slobodno da kažem da bi svaki od prijavljenih mogao da odigra bilo koju ulogu, a odabrani su oni koji su najbliži zamisli reditelja Nikole Zavišića – objašnjava za portal „Zrenjaninski“ umetnička direktorka u zrenjaninskom pozorištu „Toša Jovanović“ Anđelka Nikolić.

Ko će igrati Juliju, a ko Romea, znaće se nakon poslednjeg kruga audicije, koja će se, najverovatnije, održati u četvrtak.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.