• NE PROPUSTITE: BESPLATNE PROJEKCIJE NAJBOLJIH FILMOVA

    ZRENJANIN – Filmski festival „Slobodna zona“ počinje u sredu, 19. aprila, u Kulturnom centru Zrenjanina, i trajaće do 11. maja.     Osam najboljih filmova sa 12. festivalskog programa, održanog od 10. do 15. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, biće prikazani u ostalim gradovima Srbije među kojima […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NE PROPUSTITE: BESPLATNE PROJEKCIJE NAJBOLJIH FILMOVA

    ZRENJANIN – Filmski festival „Slobodna zona“ počinje u sredu, 19. aprila, u Kulturnom centru Zrenjanina, i trajaće do 11. maja.

     

    Scena iz filma „Požar na moru“

     

    Osam najboljih filmova sa 12. festivalskog programa, održanog od 10. do 15. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, biće prikazani u ostalim gradovima Srbije među kojima je i Zrenjanin.

     

    Predvodnik ovogodišnjeg izbora koji će se emitovati u sredu, 19. aprila, od 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra  je film „Neruda“ Pabla Laraina u kom Gael Garsija Bernal igra ulogu policijskog inspektora koji progoni čuvenog čileanskog pesnika Pabla Nerudu.

     

    U četvrtak, 20. aprila, emituje se filmsko ostvarenje – pobednik 66. filmskog festivala u Berlinu, italijanski dokumentarac „Požar na moru“ Đanfranka Rozija, koji skida medijsko – senzacionalističku masku sa najveće tragedije u savremenoj istoriji i otkriva ljudsku stranu aktuelnog problema migranata.

     

    Treći film koji će biti prikazan na turneji „Slobodne zone“ je najnoviji film legendarnog Vernera Hercoga o „postanju“ interneta – „Čujte i počujte“. Film se emituje u sredu, 26. aprila, od 20 časova u maloj sali Kulturnog centra.

     

    U četvrtak, 27. aprila, emituje se film „Beskrajna poezija“ koji je imao naročito dobar prijem kod beogradske publike. Film govori o mladosti autora filma Aleksandra Hodorovskog, oslobađanju od roditeljskih stega, istraživanju života i druženju sa najpoznatijim čileanskim boemima.

     

    Višestruko nagrađivani dokumentarac „Pod suncem“ Vitalija Manskog (na festivalu se tražila karta više), emitovaće se u Kulturnom centru u sredu, 3. maja. Ovaj film nam otkriva životnu svakodnevicu Severne Koreje, kao i ono što se krije iza nje.

     

    U četvrtak, 4. maja, od 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra prikazuje se film „Dok otvaram oči“. Reč je o igranom filmu o mladoj Fari koja živi u Tunisu i protiv volje svoje majke peva u društveno angažovanom bendu, voli život, žurke, otkriva ljubav i noćni život svoga grada.

     

    U sredu, 10. maja, na repertoaru je uzbudljivi dokumentarac „Ljubavnici i despot“ o dvoje najvećih korejskih dramskih umetnika koje kidnapuje njihov najveći fan – diktator.

     

    Osmi film na turneji „Slobodne zone“ biće emitovan u četvrtak, 11. maja, – film „Efekat vode“ koji je romantična komedija o čoveku koji se pravi da ne ume da pliva da bi ga spasila žena koju voli.

     

    Svi filmovi se emituju u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova. Ulaz na projekcije je besplatan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura