Kultura

Nastup hora Prepodobni Rafailo Banatski u okviru Noći muzeja

Prepodobni Rafailo Banatski

Poslednji promotivni koncert pred početak petog Horskog festivala „Slobodan Bursać“ biće održan u okviru manifestacije „Noć muzeja“. Na koncertu, koji će biti održan u subotu, 19. maja, u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin, nastupiće hor „Prepodobni Rafailo Banatski“, pod dirigentskom palicom Senke Milisavljević. Koncert počinje u 21 sat.

 

Hor je dobio Nagradu Grada Zrenjanina i nosilac je najvećeg nacionalnog horskog priznanja – pobednik je u natpevavanju na Mokranjčevim danima.

 

Povodom ovog nastupa, Senka Milisavljević kaže:

 

– Imamo ozbiljan i težak zadatak da sva ta priznanja opravdamo i potvrdimo na sledećim koncertima koji nas očekuju. Spremamo se za dva velika horska podviga, a to su odlazak na Internacionalne horske svečanosti u Niš, na takmičarski deo festivala u julu, i održavanje celovečernjeg koncerta u Negotinu u septembru, kao pobednici u natpevavanju na Mokranjčevim danima. Radimo nov program koji ćemo predstaviti zrenjaninskoj publici u Noći muzeja. Kao osveženje na našem repertoaru našla se i kompozicija iz doba renesanse, ali i nove melodije i ritmovi sa juga naše zemlje – kazala je Milisavljević.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM