• Narodno pozorište prikazuje predstavu „Romeo i Julija“ onlajn (Video)

    Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina objavilo je na YouTube kanalu predstavu „Romeo i Julija“, koju sada publika može da gleda i onlajn.   Reč je o jednoj od najuspešnijih predstava zrenjaninskog teatra poslednjih godina.   Čuvena priča o Šekspirovim mladim junacima relativno je osavremenjena. Međutim, zadržala je uzvišeni duh kojim nas najpoznatiji renesansni pisac […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Narodno pozorište prikazuje predstavu „Romeo i Julija“ onlajn (Video)

    Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina objavilo je na YouTube kanalu predstavu „Romeo i Julija“, koju sada publika može da gleda i onlajn.

     

    Reč je o jednoj od najuspešnijih predstava zrenjaninskog teatra poslednjih godina.

     

    Čuvena priča o Šekspirovim mladim junacima relativno je osavremenjena. Međutim, zadržala je uzvišeni duh kojim nas najpoznatiji renesansni pisac već 400 godina podseća koliko je ljubav snažna.

     

    Predstava „Romeo i Julija“, u režiji Nikole Zavišića, puna je zdravog optimizma i poigrava se žanrovima. Sadrži elemente drame, emotivnu ravnotežu i dramaturški sklad. Izbacivanjem delova teksta, gde se prepričava radnja koja se prethodno odigrala pred publikom, kao i svođenjem poetskih momenata na minimum, kreirana je dinamična akciona komedija u kojoj su emocije iskrene i bliske sa današnjim moralnim poretkom.

     

    Pročitajte još: CEKOM predstavlja repertoar za april, gledajte predstave onlajn

     

    Zahvaljujući šaljivom pristupu, kostimima, perikama koje junake čine sličnim junacima stripova, zbog brzog kretanja glumaca i uzbudljivih scenskih borbi, zbog kratkih i efektnih scena, scenografije koja podseća na igralište, zbog vedrih songova i neočekivanog završetka, ova predstava preporučljiva je svima koji na nešto više od sat i po vremena žele da se prepuste turbulentnom mladalačkom duhu.

     

    Naslovne uloge u predstavi tumače Milan Kolak i Una Đelošević. Glumačku ekipu čine i Jelena Šneblić Živković, Vesna Varićak, Ljubiša Milišić, Dragan Đorđević, Prvoslav Zakovski, Stefan Juanin, Daniel Kovačević, Miljan Vuković, Dejan Karlečik i Milan Kočalović.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=Zeh6qpxq3l0&feature=emb_title

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura