• NARODNI MUZEJ ZRENJANIN OBIŠLO 45.000 POSETILACA

    ZRENJANIN – U prošloj godini Narodni muzej u Zrenjaninu realizovao je ukupno 22 izložbe, a muzej je pohodilo 45.000 posetilca, stoji u izveštaju o radu ove ustanove kulture, koji je prezentovan odbornicima Skupštine grada.     Narodni muzej ima ukupno 7 legata koji su smešteni u renoviranom delu stalne postavke. To su legati Uroša Predića, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NARODNI MUZEJ ZRENJANIN OBIŠLO 45.000 POSETILACA

    ZRENJANIN – U prošloj godini Narodni muzej u Zrenjaninu realizovao je ukupno 22 izložbe, a muzej je pohodilo 45.000 posetilca, stoji u izveštaju o radu ove ustanove kulture, koji je prezentovan odbornicima Skupštine grada.

     

    muzej

     

    Narodni muzej ima ukupno 7 legata koji su smešteni u renoviranom delu stalne postavke. To su legati Uroša Predića, Pauline Sudarski, Frederike Bende, Zlate Markov Baranji, Ljubice Tapavački i Tivadara Vanjeka, a od prošle godine muzej je bogatiji za legat čuvene zrenjaninske porodice Varadi.

     

    Postavka ptica Vojvodine modernizovana je i obogaćena poklon kolekcijama Emila Gladića iz Kumana i Vladimira Omčikusa iz Perleza.

     

    U Salonu Narodnog muzeja najposećenija izložba bila je „Pazi, snima se“, posvećena veku bioskopske kulture u Zrenjaninu. U Malom salonu najviše pažnje privukla je izložba „Moda šešira“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura