• NAJZNAČAJNIJA LUTKARSKA MANIFESTACIJA U ZEMLJI (FOTO)

    ZRENJANIN – Zrenjaninsko Narodno pozorište „Toša Jovanović“ od nedelje 11. do srede 14. marta biće domaćin 48. Susreta profesionalnih lutkarskih pozorišta Srbije.     Na Susretima, koji su takmičarskog karaktera, učestvovaće sedam profesionalnih lutkarskih pozorišta, koliko ih radi u Srbiji. Susreti su najznačajnija lutkarska manifestacija u zemlji.   O dodeli nagrada na 48. Susretima odlučivaće […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NAJZNAČAJNIJA LUTKARSKA MANIFESTACIJA U ZEMLJI (FOTO)

    ZRENJANIN – Zrenjaninsko Narodno pozorište „Toša Jovanović“ od nedelje 11. do srede 14. marta biće domaćin 48. Susreta profesionalnih lutkarskih pozorišta Srbije.

     

    48. Susreta profesionalnih lutkarskih pozorišta Srbije
    Ivica i Marica

     

    Na Susretima, koji su takmičarskog karaktera, učestvovaće sedam profesionalnih lutkarskih pozorišta, koliko ih radi u Srbiji. Susreti su najznačajnija lutkarska manifestacija u zemlji.

     

    O dodeli nagrada na 48. Susretima odlučivaće tročlani stručni žiri u sastavu: dr Marina Milivojević Mađarev – teatrolog, docent na Katedri za dramaturgiju Akademije umetnosti u Novom Sadu; Jelena Milić Zlatković – višestruko nagrađivana kreatorka lutaka i scenografije; i Jovan Caran – višestruko nagrađivani glumac Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u penziji, reditelj, kreator lutaka i scenografije, autor tekstova i predstava.

     

    48. Susreta profesionalnih lutkarskih pozorišta Srbije
    Ježić Jožo

     

    Susrete će u nedelju, u 18 časova, otvoriti domaćini, lutkari zrenjaninskog pozorišta sa predstavom „Vesela kuća“.

     

    U ponedeljak, od 10 časova, igraće se „Orfej“ Dečjeg pozorišta iz Subotice, u 13 časova „Ivica i Marica“ istog pozorišta na mađarskom jeziku, a u 19 časova „Aska i vuk“ pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda.

     

    U utorak, u 10 časova, na repertoaru je „Ježić Žožo“ Pozorišta mladih iz Novog Sada, a u 18 časova „Princezin rođendan“ Pozorišta za decu iz Kragujevca.

     

    U sredu je, u 10 časova, „Alisa u zemlji čuda“ Pozorišta lutaka iz Niša, u 15 časova „Bubamarac“ pozorišta „Pinokio“, a u 20 časova Susrete će zatvoriti predstava dece iz Gračanice „Budi to što jesi“.

     

    Orfej
    Orfej

     

    Prateći program 48. Susreta koncipirali su Ivana Kukolj Solarov i Tatjana Paskaš, a prema rečima Senke Petrović, glumice i rediteljke, koja će ovog puta biti u ulozi moderatorke festivala, svrha i cilj pratećeg programa jeste promovisanje lutkarstva, ali i zrenjaninskog pozorišta u ulozi domaćina. U četiri dana, koliko festival traje, u Zrenjaninu će se okupljati najrelevantnija imena iz oblasti lutkarstva, kao i teatrološki autoriteti, a u zrenjaninskom pozorištu održaće se lutkarska radionica i ekskluzivno će biti promovisane pozorišne publikacije i poetska izdanja za decu.

     

    48. Susreta profesionalnih lutkarskih pozorišta Srbije
    Princezin rođendan

     

    Sva izvođenja predstava u glavnom programu održavaju se u velikoj sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, ulaz na predstave je slobodan, ali je ograničen prema raspoloživim mestima u sali.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura