Kultura

Najavljen novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije

Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije
Roman Bugar i Vladimir Đurić

Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije, sada već tradicionalni, peti po redu, održaće se 4. januara, od 20 časova. Koncert će biti upriličen u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

 

Uz Zrenjaninsku filharmoniju nastupiće i novosadski Big bend, i tri operska tenora.

 

– Ovo je mali jubilej Zrenjaninske filharmonije, jer je 4. januara, pre pet godina, imala  prvi novogodišnji koncert nakon šezdeset godina. Koncert je bio u Narodnom pozorištu i tada se tražila karta više. I ovog puta je veliko interesovanje za ovaj naš spektakl. Ugledali smo se na svojevremene nastupe tri tenora Pavarotija, Dominga i Karerasa i želimo da našoj publici omogućimo uživanje u nastupu tri tenora. U Zrenjaninu će to biti Dušan Svilar, poznati vokalni solista, zatim Matija Zanata iz Italije i solista beogradske opere Stevan Karanac – najavio je čelnik Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar.

 

On je napomenuo da će repertoar činiti probrana filmska muzika, iz svetske kinematografije. U programu će učestvovati dvadesetak članova Big benda, uz trideset do četrdeset članova filharmonije i naravno uz tenore.

 

– To će biti nešto sasvim novo, sa novim aranžmanima i uz dirigentsku palicu Fedora Vrtačnika. A tu je i novosadski Big bend da nam pomogne da dostignemo stepenik više u odnosu na do sada rađeno – ocenio je Bugar.

 

U prodaju pušteno 650 karata

 

Pomoćnik direktora Kulturnog centra Zrenjanina Vladimir Đurić zahvalio se Gradu Zrenjaninu na podršci u organizovanju ovako značajnih kulturnih događaja.

 

– Ne mogu da zamislim bolji način da u Kulturnom centru počnemo programsku sezonu od ovog koncerta. Verujem da će to biti pred prepunom salom. Nadam se da će nam cela naredna godina biti takva. Ovaj događaj značajan je i za razvoj muzičkog života u našem gradu, koji ima muzičku školu, osnovnu i srednju, u kojoj je mnogo talentovane dece – naglasio je Đurić.

 

On je izrazio nadu da će u budućnosti, kada bude više novca za kulturna dešavanja, Zrenjaninska filharmonija prerasti u profesionalnu kategoriju.

 

– Mislim da to ovaj grad sa dugom muzičkom tradicijom zaslužuje i da on ima publiku za takve prilike – zaključio je Đurić.

 

Đurić je pozvao Zrenjanince da 4. januara, u 20 časova, napune Veliku salu zrenjaninskog Kulturnog centra. Podsetio je da je u prodaju pušteno 650 karata i da je veliki broj već prodat.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz