• Najavljen novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije

    Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije, sada već tradicionalni, peti po redu, održaće se 4. januara, od 20 časova. Koncert će biti upriličen u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.   Uz Zrenjaninsku filharmoniju nastupiće i novosadski Big bend, i tri operska tenora.   – Ovo je mali jubilej Zrenjaninske filharmonije, jer je 4. januara, pre pet godina, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Najavljen novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije

    Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije, sada već tradicionalni, peti po redu, održaće se 4. januara, od 20 časova. Koncert će biti upriličen u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

     

    Uz Zrenjaninsku filharmoniju nastupiće i novosadski Big bend, i tri operska tenora.

     

    – Ovo je mali jubilej Zrenjaninske filharmonije, jer je 4. januara, pre pet godina, imala  prvi novogodišnji koncert nakon šezdeset godina. Koncert je bio u Narodnom pozorištu i tada se tražila karta više. I ovog puta je veliko interesovanje za ovaj naš spektakl. Ugledali smo se na svojevremene nastupe tri tenora Pavarotija, Dominga i Karerasa i želimo da našoj publici omogućimo uživanje u nastupu tri tenora. U Zrenjaninu će to biti Dušan Svilar, poznati vokalni solista, zatim Matija Zanata iz Italije i solista beogradske opere Stevan Karanac – najavio je čelnik Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar.

     

    On je napomenuo da će repertoar činiti probrana filmska muzika, iz svetske kinematografije. U programu će učestvovati dvadesetak članova Big benda, uz trideset do četrdeset članova filharmonije i naravno uz tenore.

     

    – To će biti nešto sasvim novo, sa novim aranžmanima i uz dirigentsku palicu Fedora Vrtačnika. A tu je i novosadski Big bend da nam pomogne da dostignemo stepenik više u odnosu na do sada rađeno – ocenio je Bugar.

     

    U prodaju pušteno 650 karata

     

    Pomoćnik direktora Kulturnog centra Zrenjanina Vladimir Đurić zahvalio se Gradu Zrenjaninu na podršci u organizovanju ovako značajnih kulturnih događaja.

     

    – Ne mogu da zamislim bolji način da u Kulturnom centru počnemo programsku sezonu od ovog koncerta. Verujem da će to biti pred prepunom salom. Nadam se da će nam cela naredna godina biti takva. Ovaj događaj značajan je i za razvoj muzičkog života u našem gradu, koji ima muzičku školu, osnovnu i srednju, u kojoj je mnogo talentovane dece – naglasio je Đurić.

     

    On je izrazio nadu da će u budućnosti, kada bude više novca za kulturna dešavanja, Zrenjaninska filharmonija prerasti u profesionalnu kategoriju.

     

    – Mislim da to ovaj grad sa dugom muzičkom tradicijom zaslužuje i da on ima publiku za takve prilike – zaključio je Đurić.

     

    Đurić je pozvao Zrenjanince da 4. januara, u 20 časova, napune Veliku salu zrenjaninskog Kulturnog centra. Podsetio je da je u prodaju pušteno 650 karata i da je veliki broj već prodat.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura