Kultura

Nagrađeni učesnici „Male čitalačke značke“

ZRENJANIN – Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ nagradila je najuspešnije učesnike manifestacije „Mala čitalačka značka“ na svečanosti koja je održana u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“.

U manifestaciji je učestvovalo 223 dece iz Zrenjanina, Ečke i Čente, iz 12 predškolskih grupa. Predškolci su ilustrovali knjige koje su sami pročitali ili su im ih tokom godine čitali roditelji i vaspitači.

Program završne svečanosti „Male čitalačke značke“ pripremili su vaspitači Biljana Bilbija i Vojislava Robal sa decom iz vrtića „Sunčica“, kao i vaspitači Toni Benedek i Radoslava Milanov sa decom iz vrtića „Pinokio“.

Podsetimo, „Čitalačku značku“ Biblioteka organizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete. Osnovna ideja manifestacije jeste negovanje i razvijanje književnog ukusa i kulture čitanja kod dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ zahvalila se Predškolskoj ustanovi Zrenjanin, vrtićima „Bambi“, „Sunčica“, „Čika Jova“, „Maslačak“, „Biberče“, „Poletarac“, „Pinokio“ i vrtićima iz Ečke i Čente na lepom odzivu i učešću u manifestaciji.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.