• NAGRADA „MILICA STOJADINOVIĆ SRPKINJA“ DRAGICI STOJANOVIĆ

    ZRENJANIN – Zrenjaninska pesnikinja Dragica Stojanović ovogodišnja je dobitnica nagrade „Milica Stojadinović Srpkinja“ koju dodeljuje Zavod za kulturu Vojvodine.     Nagrada se dodeljuje za najbolju pesničku knjigu ženskog autora pisanu na srpskom jeziku između oktobra 2016. i oktobra ove godine.   Stojanovićeva je nagradu dobila za knjigu poezije „Od(a)brane pesme“ u izdanju beogradske Gramatike. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NAGRADA „MILICA STOJADINOVIĆ SRPKINJA“ DRAGICI STOJANOVIĆ

    ZRENJANIN – Zrenjaninska pesnikinja Dragica Stojanović ovogodišnja je dobitnica nagrade „Milica Stojadinović Srpkinja“ koju dodeljuje Zavod za kulturu Vojvodine.

     

     

    Nagrada se dodeljuje za najbolju pesničku knjigu ženskog autora pisanu na srpskom jeziku između oktobra 2016. i oktobra ove godine.

     

    Stojanovićeva je nagradu dobila za knjigu poezije „Od(a)brane pesme“ u izdanju beogradske Gramatike.

     

    U obrazloženju žirija kaže se, između ostalog, da knjiga „Od(a)brane pesme“ predstavlja rekapitulaciju rada Dragice Stojanović u poslednje 33 godine.

     

    Ova knjiga je svojevrsna odbrana poezije, odbrana prava da se piše iz pozicije žene, otuda se ona iznačava kao savremena feministička lirika, smatra žiri.

     

    Nagrada „Milica Stojadinović Srpkinja“ Dragici Stojanović biće uručena u Zavodu za kulturu Vojvodine 24. novembra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura