Kultura Vesti Zrenjanin

Na sajtu biblioteke „Žarko Zrenjanin“ dostupne zvučne knjige za decu

humanitarni fond ljilja i milka mijatov

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina do daljeg neće biti otvorena za korisnike i posetioce. Biblioteka je saopštila da će blagovremeno obavestiti javnost o normalizaciji režima rada sa korisnicima. Ujedno se zahvalila sugrađanima na razumevanju. Istovremeno, u ovoj ustanovi kulture podsećaju najmlađe da su na sajtu biblioteke dostupne zvučne knjige, koje mogu slušati u slobodno vreme.

 

– Knjige su prilagođene i slepim i slabovidim osobama, i njima je namenjen deo „Naslovna strana“ i „Sadržaj“ radi lakšeg snalaženja. Ostali mogu preći na odeljak „Tekst dela“ – objašnjavaju u biblioteci.

 

Na sajtu biblioteke dostupno je šest izdanja u vidu zvučnih knjiga za decu.

 

Pročitajte još: KNJIGA ZA VIKEND: „Veliki gradovi kroz istoriju“ kao obavezno štivo

 

„Ako se spremate za „Čitalačku značku“, odnosno lektiru, tu su i „SMS priče“ Igora Kolarova. Prve tri sa spiska čitala je Jadranka Štefković, a „SMS priče“ čitali su bibliotekari zrenjaninske biblioteke, pojačani Canetom iz Partibrejkersa u priči „Cane mislilac“. Knjigu Jasminke Petrović za vas je čitala autorka, a glumci zrenjaninske lutkarske scene čitali su „Bajke plene i sa scene“ Dejana Aleksića“, kažu u biblioteci.

 

Iz biblioteke poručuju da tokom ovih vanrednih dana vežbamo strpljenje, a da možemo da vežbamo i pažnju, koncentraciju i uživamo u dobrim knjigama za decu.

 

Zvučne knjige možete slušati OVDE.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM