• NA FESTIVALU „SLOBODAN BURSAĆ“ NASTUPILO 28 HOROVA

    Manifestacija po prvi put imala internacionalni karakter

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – U velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina održan je treći po redu Horski festival „Slobodan Bursać“.

    horski-festival

    Tokom tri dana festivala, publici se predstavilo 28 horova različitih generacija i repertoara, među kojima su bili ženski, muški i mešoviti horovi. Festival je ove godine po prvi put imao internacionalni karakter, pošto su osim zrenjaninskih i horova iz Beograda i Novog Sada, na festivalu nastupila i dva gostujuća iz inostranstva – Hor Pravoslavne srpske Saborne crkve u Temišvaru i Ruski dečiji hor „Orlići“ iz Moskve.

    horski-festival

    Drugi festivalski dan započet je matineom posvećenim dečijim horovima, u okviru kog je organizovana i interaktivna kreativna muzička radionica za decu „Družiciranje“.

    Na festivalu premijerno je prikazan i kratki film „Horski legionari“ autora Nenada Vujinova, u kom čuveni muzički velikani Željko Lučić, Saša Vrabac i Bela Mavrak emotivno pričaju o maestru Bursaću i uticaju koji je on imao na njih, kao i o horu „Josif Marinković“, prisećajući se svojih početaka u ovom horu.

    horski-festival

    Festival je i ove godine podržao humanitarnu akciju „Čep za hendikep“ Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Banata, u okviru koje se sakupljaju plastični čepovi sa pet – ambalaža da bi se obezbedila finansijska sredstva za nabavku ortopedskih pomagala.

    horski-festival

    horski-festival

    horski-festival

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura