Kultura Vesti Zrenjanin

Na festivalu „Iluzije slobode“ nastupaju bendovi iz Madrida, Zagreba…

iluzije slobode
Foto: Nebojša Jovanov

Ovogodišnji festival „Iluzije slobode“ održaće se u dvorištu bioskopa u Novom Bečeju, u subotu, 18. maja, Na četvrtim po redu „Iluzijama“ nastupiće sledeći bendovi: No Nipples iz Madrida, Muzika poludelih iz Vrbasa, ESC Life iz Zagreba, novosadski Atheist Rap i Still Bleading i domaćini Ja k`o Mile, a Mile k`o konj.

 

Vrata dvorišta bioskopa, koji se nalazi u centru ove banatske varoši, za publiku će biti otvorena u 19 časova. Koncerti će početi sat vremena kasnije.

 

Ulaznice za ovu manifestaciju se neće naplaćivati. Međutim, na vidnom mestu biće postavljena kutija za donacije kako bi svako u skladu sa svojim mogućnostima finansijski pomogao manifestaciju.

 

„Iluzije slobode“ su festival organizovan u potpunosti po „Do It Yourself“ principima.

 

„Opština Novi Bečej nam je na raspolaganje dala prostor, a drugu vrstu podrške nismo ni tražili. Novac za tehničko opremanje manifestacije, pokrivanje putnih troškova izvođačima i druge izdatke obezbeđuje se donacijama i organizovanjem nekoliko promotivnih i benefit koncerata u regionu“, kažu organizatori.

 

U neposrednoj blizini festivalskog prostora, na levoj obali reke Tise, nalazi se i gradski kamp, koji će biti na raspolaganju svim posetiocima manifestacije. Kamp nije besplatan, ali su takse za korišćenje zaista podnošljive. Šatorsko mesto košta 200 dinara, a taksa po osobi košta 100 dinara.

 

„Budite veseli i blesavi, zabavite se dobro, uživajte u muzici i pazite jedni na druge! Fašističke ispade nećemo tolerisati“, poručuju organizatori festivala „Iluzije slobode“.

 

iluzije slobode
Foto: Nebojša Jovanov

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.