• Na aukciji slika prikupljeno 605.000 dinara za Odeljenje neonatologije!

    Na humanitarnoj aukciji slika, koja je održana sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina, prikupljeno je čak 605.000 dinara! Ovaj novac biće utrošen za kupovinu opreme neophodne za rad Odeljenja neonatologije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.   Humanitarnu aukciju organizovala je kompanija „UM – Ing“, a kupcima su ponuđeni radovi nastali prethodnih godina na likovnoj koloniji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Na aukciji slika prikupljeno 605.000 dinara za Odeljenje neonatologije!

    Na humanitarnoj aukciji slika, koja je održana sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina, prikupljeno je čak 605.000 dinara! Ovaj novac biće utrošen za kupovinu opreme neophodne za rad Odeljenja neonatologije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.

     

    Humanitarnu aukciju organizovala je kompanija „UM – Ing“, a kupcima su ponuđeni radovi nastali prethodnih godina na likovnoj koloniji „Um – Ing“. Slike su prethodnih nedelju dana bile predstavljene široj publici, na izložbi koja je organizovana u Kulturnom centru.

     

    Među onima koji su kupili slike i tako donirali sredstva Odeljenju neonatologije nalaze se privrednici Budimir Jovanović, Steva Kočalka i Dragan Vidaković, kao i Gordana Božić i Danijela Radovančev iz agencije Gsigma. Jednu sliku kupio je i portal zrenjaninski.com, kao jedina medijska kuća koja je učestvovala na ovoj aukciji. Naš portal, ujedno, bio je i medijski pokrovitelj ovog događaja.

     

    Rad akademskog slikara Aleksandra Kačara, koji je naša redakcija kupila, poklonićemo Zrenjaninskoj gimnaziji, jer želimo da đaci uživaju u jednom novom umetničkom delu.

     

    Važno je istaći da su prodate sve 43 slike, koje su bile ponuđene na aukciji.

     

    – Ne mogu da nađem reči kojima bih opisao koliko sam zadovoljan zbog uspeha ove humanitarne aukcije, i koliko sam zahvalan svim učesnicima. Tek sada vidim koliko smo veliku stvar uradili. Sve je bilo iznad naših očekivanja i pokazalo se da je Zrenjanin grad velikog srca – izjavio je vlasnik kompanije „Um – Ing“ Borislav Umićević.

     

    humanitarna aukcija slika
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Dr Ždrale: Sredstva će biti usmerena na namenski račun

     

    Načelnica Odeljenja neonatologije Opšte bolnice Zrenjanin dr Svjetlana Ždrale nije krila zadovoljstvo zbog uspeha koji je postigla ova humanitarna aukcija.

     

    – Sredstva će biti usmerena na namenski račun i biće utrošena za nabavku aparature namenjene Odeljenju neonatologije zrenjaninskog porodilišta. To radimo s ciljem da omogućimo što bolji i kvalitetniji rad sa našim bebama. Prevashodno razmišljamo o nabavci mikroanalizatora koji omogućava brzu dijagnostiku bebinih oboljenja – objasnila je dr Ždrale.

     

    Ona je navela da se na ovom području godišnje rodi 1.400 – 1.500 beba, a da oko 500 njih zahteva određenu dijagnostiku i neku vrstu terapije.

     

    – Ovo je način da te bebe budu srećne. Zahvalila bih se svima koji su učestvovali na aukciji – slikarima koji su ustupili svoja dela, Borislavu Umićeviću koji je organizovao aukciju, učesnicima i vama medijima – navela je dr Ždrale.

     

    Aukciju je veoma uspešno vodila Izabela Kiš iz udruženja Zrenjaninski poslovni krug (ZREPOK).

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura