• MULTIKULTURALNOST U BEČKEREKU KROZ VEKOVE

    ZRENJANIN – Predavanje pod nazivom „Multikulturalnost u Bečkereku kroz vekove“ biće održano u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 19. februara, u 19 časova. Učesnici su profesor istorije Milan Radaković i profesor Nikola Šlajh, a događaj organizuje Nemački narodni savet – podružnica Zrenjanin, u čije ime će se prisutnima obratiti Robert Sabo.     […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MULTIKULTURALNOST U BEČKEREKU KROZ VEKOVE

    ZRENJANIN – Predavanje pod nazivom „Multikulturalnost u Bečkereku kroz vekove“ biće održano u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 19. februara, u 19 časova. Učesnici su profesor istorije Milan Radaković i profesor Nikola Šlajh, a događaj organizuje Nemački narodni savet – podružnica Zrenjanin, u čije ime će se prisutnima obratiti Robert Sabo.

     

    bečkerek

     

    Profesor Nikola Šlajh autor je „Monografije grada Bečkereka – prilozi za istoriju šest vekova Bečkereka i regije Banata“, koja je napisana u duhu negovanja tradicije kroz multikulturalnost. Knjiga će biti objavljena tokom 2018. godine.

     

    Nemački narodni savet sa sedištem u Subotici je nepolitička organizacija koja se bavi očuvanjem kulturnog i istorijskog nasleđa vojvođanskih Nemaca. Predsednik organizacije je Rudolf Vajs. Podružnica Nemačkog narodnog saveza nedavno je formirana u Zrenjaninu i za kratko vreme privukla je brojne članove i simpatizere. Koordinator za Banat je Robert Sabo.

     

    Ulaz na predavanje u Narodnom muzeju Zrenjanin je besplatan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura