• MLADI PIJANISTI ODUŠEVILI PUBLIKU IZVOĐENJEM LISTOVIH DELA

    EČKA – U prelepom ambijentu Kaštela Ečka, u petak, 6. oktobra, održan je prvi „Franc List Fest“, festival mladih talenata u klasičnoj muzici. Tokom skoro celodnevnog programa, koji je počeo u 16 časova, sala Kaštela je bila puna, a mladi pijanisti izveli su neka od najlepših i najznačajnijih dela Franca Lista.     Učesnike, publiku i goste […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MLADI PIJANISTI ODUŠEVILI PUBLIKU IZVOĐENJEM LISTOVIH DELA

    EČKA – U prelepom ambijentu Kaštela Ečka, u petak, 6. oktobra, održan je prvi „Franc List Fest“, festival mladih talenata u klasičnoj muzici. Tokom skoro celodnevnog programa, koji je počeo u 16 časova, sala Kaštela je bila puna, a mladi pijanisti izveli su neka od najlepših i najznačajnijih dela Franca Lista.

     

     

    Učesnike, publiku i goste festivala na otvaranju programa pozdravili su Marijana Kerleta, ispred Udruženja poslovnih žena „Sofia“, zatim Zoran Lazić, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, kao i Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

     

    Program su otvorili nastupi mladih talenata Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina i Muzičke omladine Beograda, koji su oduševili prisutne.

     

     

    Zatim su usledili nastupi mladih pijanista koji su izvodili Listova dela, a među njima su bili učenici srednjih muzičkih škola, ali i studenti nekih od najprestižnijih Akademija umetnosti u Evropi: Dušan Sretović, Pavle Krstić, Ivona Bužek, Ines Nedelkovska, Milica Milić, Katarina Rakanović, Milan Milić i Ivana Damjanov.

     

    Za kraj programa publika je uživala u nastupu specijalne gošće festivala, italijanske pijanistkinje Elise Tomelini, koja je izvela dela Lista, Šopena, Paganinija i drugih.

     

     

    Publiku su, ispred organizacije festivala, pozdravili Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, Jovanka Višekruna Janković, pijanistkinja i selektorka festivala, i Dezső János, direktor Collegium Hungaricum.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura