Kultura YTOP

MLADI PIJANISTI ODUŠEVILI PUBLIKU IZVOĐENJEM LISTOVIH DELA

EČKA – U prelepom ambijentu Kaštela Ečka, u petak, 6. oktobra, održan je prvi „Franc List Fest“, festival mladih talenata u klasičnoj muzici. Tokom skoro celodnevnog programa, koji je počeo u 16 časova, sala Kaštela je bila puna, a mladi pijanisti izveli su neka od najlepših i najznačajnijih dela Franca Lista.

 

 

Učesnike, publiku i goste festivala na otvaranju programa pozdravili su Marijana Kerleta, ispred Udruženja poslovnih žena „Sofia“, zatim Zoran Lazić, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, kao i Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

 

Program su otvorili nastupi mladih talenata Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina i Muzičke omladine Beograda, koji su oduševili prisutne.

 

 

Zatim su usledili nastupi mladih pijanista koji su izvodili Listova dela, a među njima su bili učenici srednjih muzičkih škola, ali i studenti nekih od najprestižnijih Akademija umetnosti u Evropi: Dušan Sretović, Pavle Krstić, Ivona Bužek, Ines Nedelkovska, Milica Milić, Katarina Rakanović, Milan Milić i Ivana Damjanov.

 

Za kraj programa publika je uživala u nastupu specijalne gošće festivala, italijanske pijanistkinje Elise Tomelini, koja je izvela dela Lista, Šopena, Paganinija i drugih.

 

 

Publiku su, ispred organizacije festivala, pozdravili Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, Jovanka Višekruna Janković, pijanistkinja i selektorka festivala, i Dezső János, direktor Collegium Hungaricum.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz