• Mina Damjanov nastupila na festivalu čiji je osnivač Emir Kusturica

    Na ovogodišnjem Boljšoj festivalu nastupila je i učenica zrenjaninske Muzičke škole „Josif Marinković“ Mina Damjanov. Mina svira klavir, a završila je treći razred srednje muzičke škole u klasi profesorice Dijane Bugarski – Miškeljin.   Po povratku iz Drvengrada, gde se festival održavao, Mina je za portal zrenjaninski.com ispričala svoje utiske.   – Ovo je za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mina Damjanov nastupila na festivalu čiji je osnivač Emir Kusturica

    Na ovogodišnjem Boljšoj festivalu nastupila je i učenica zrenjaninske Muzičke škole „Josif Marinković“ Mina Damjanov. Mina svira klavir, a završila je treći razred srednje muzičke škole u klasi profesorice Dijane Bugarski – Miškeljin.

     

    Po povratku iz Drvengrada, gde se festival održavao, Mina je za portal zrenjaninski.com ispričala svoje utiske.

     

    – Ovo je za mene neprocenjivo iskustvo i velika čast – priča Mina za naš portal. – Na festival sam se prijavila zato što je prošle godine bila moja sestra i vratila se oduševljena. Poslala sam prijavu, prošla audiciju i doživela četiri dana koja neću nikad zaboraviti.

     

    Mina je u takmičarskom delu svirala Šopena i Rahmanjinova. Rahmanjinov je, inače, njen omiljeni kompozitor. Zadovoljna je svojim nastupom. Kaže i da razgovori sa drugim učesnicima, sve novo što je saznala, ima za nju veliki značaj.

     

    – A to što sam uživo slušala Denisa Macujeva, vrhunskog pijanistu, ili Nemanju Radulovića, vrhunskog violinistu, to što sam bila sa njima u istoj prostoriji, to se pamti celog života – kaže Mina.

     

    Boljšoj festival osnovao je Emir Kusturica 2013. godine. Ključna ideja festivala je podrška talentovanim mladim ljudima iz muzičkih škola i akademija širom Srbije i Republike Srpske, kao i talentovanim mladim ljudima širom Rusije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura