Kultura

Mina Damjanov nastupila na festivalu čiji je osnivač Emir Kusturica

Mina Damjanov na Boljšoj festivalu
Mina Damjanov

Na ovogodišnjem Boljšoj festivalu nastupila je i učenica zrenjaninske Muzičke škole “Josif Marinković” Mina Damjanov. Mina svira klavir, a završila je treći razred srednje muzičke škole u klasi profesorice Dijane Bugarski – Miškeljin.

 

Po povratku iz Drvengrada, gde se festival održavao, Mina je za portal zrenjaninski.com ispričala svoje utiske.

 

– Ovo je za mene neprocenjivo iskustvo i velika čast – priča Mina za naš portal. – Na festival sam se prijavila zato što je prošle godine bila moja sestra i vratila se oduševljena. Poslala sam prijavu, prošla audiciju i doživela četiri dana koja neću nikad zaboraviti.

 

Mina je u takmičarskom delu svirala Šopena i Rahmanjinova. Rahmanjinov je, inače, njen omiljeni kompozitor. Zadovoljna je svojim nastupom. Kaže i da razgovori sa drugim učesnicima, sve novo što je saznala, ima za nju veliki značaj.

 

– A to što sam uživo slušala Denisa Macujeva, vrhunskog pijanistu, ili Nemanju Radulovića, vrhunskog violinistu, to što sam bila sa njima u istoj prostoriji, to se pamti celog života – kaže Mina.

 

Boljšoj festival osnovao je Emir Kusturica 2013. godine. Ključna ideja festivala je podrška talentovanim mladim ljudima iz muzičkih škola i akademija širom Srbije i Republike Srpske, kao i talentovanim mladim ljudima širom Rusije.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM