• Milanu Miciću nagrada „Andra Gavrilović“

    SVILAJNAC – Književnik i doktor istorijskih nauka Milan Micić dobitnik je književne nagrade „Andra Gavrilović“ za najbolju pripovetku pod nazivom „Bluz američkih pisama“. Nagrađena pripovetka vezana je za temu srpskih dobrovoljaca u Velikom ratu. Ovu temu Micić je i sa naučnog stanovišta obradio i objavio u knjizi “Srpsko dobrovoljačko pitanje u Velikom ratu”, u izdanju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Jelena Tomić, Milan Micić, Bojana Gerun i Mirko Demić
    Jelena Tomić, Milan Micić, Bojana Gerun i Mirko Demić

    SVILAJNAC – Književnik i doktor istorijskih nauka Milan Micić dobitnik je književne nagrade „Andra Gavrilović“ za najbolju pripovetku pod nazivom „Bluz američkih pisama“.

    Nagrađena pripovetka vezana je za temu srpskih dobrovoljaca u Velikom ratu. Ovu temu Micić je i sa naučnog stanovišta obradio i objavio u knjizi “Srpsko dobrovoljačko pitanje u Velikom ratu”, u izdanju Banatskog kulturnog centra i izdavaštva RTS-a. Micić je poznat po prožimanju svojih književnih, pesničkih i naučno – istorijskih iskustava, što je ovoga puta prepoznato i od strane žirija.

    Nagrada mu je uručena 30. marta u Centru za kulturu Svilajnac, gde je i promovisan zbornik najboljih radova na konkursu.

    Književnu nagradu „Andra Gavrilović“ dodeljuje Resavska biblioteka Svilajnac za prozno stvaralaštvo na srpskom jeziku za dve forme: pripovetku i književnu kritiku. Dobitnica nagrade za književnu kritiku je Bojana Gerun iz Kragujevca.

    Na konkurs je pristiglo 104 rada u elektronskoj formi od 96 autora iz dijaspore i regiona. Žiri u sastavu: Mirko Demić (predsednik) i Gojko Božović i Olivera Mijailović (članovi), vrednovao je i izdvojio najuspešnije radove za zbornik i književnu nagradu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura