Kultura

Milanu Miciću nagrada „Andra Gavrilović“

Jelena Tomić, Milan Micić, Bojana Gerun i Mirko Demić
Jelena Tomić, Milan Micić, Bojana Gerun i Mirko Demić

SVILAJNAC – Književnik i doktor istorijskih nauka Milan Micić dobitnik je književne nagrade „Andra Gavrilović“ za najbolju pripovetku pod nazivom „Bluz američkih pisama“.

Nagrađena pripovetka vezana je za temu srpskih dobrovoljaca u Velikom ratu. Ovu temu Micić je i sa naučnog stanovišta obradio i objavio u knjizi “Srpsko dobrovoljačko pitanje u Velikom ratu”, u izdanju Banatskog kulturnog centra i izdavaštva RTS-a. Micić je poznat po prožimanju svojih književnih, pesničkih i naučno – istorijskih iskustava, što je ovoga puta prepoznato i od strane žirija.

Nagrada mu je uručena 30. marta u Centru za kulturu Svilajnac, gde je i promovisan zbornik najboljih radova na konkursu.

Književnu nagradu „Andra Gavrilović“ dodeljuje Resavska biblioteka Svilajnac za prozno stvaralaštvo na srpskom jeziku za dve forme: pripovetku i književnu kritiku. Dobitnica nagrade za književnu kritiku je Bojana Gerun iz Kragujevca.

Na konkurs je pristiglo 104 rada u elektronskoj formi od 96 autora iz dijaspore i regiona. Žiri u sastavu: Mirko Demić (predsednik) i Gojko Božović i Olivera Mijailović (članovi), vrednovao je i izdvojio najuspešnije radove za zbornik i književnu nagradu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.