• MILAN KOLAK LAUREAT NAGRADE „PREDRAG PEĐA TOMANOVIĆ“

    NOVI SAD, ZRENJANIN – Mladi glumac Milan Kolak ovogodišnji je laureat nagrade „Predrag Peđa Tomanović“, koju dodeljuje istoimena zadužbina, čiji su osnivači roditelji preminulog glumca Srpskog narodnog pozorišta.     Milan je član ansambla Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu i zrenjaninska publika je imala prilike da ga gleda u predstavama „Romeo i Julija“ i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MILAN KOLAK LAUREAT NAGRADE „PREDRAG PEĐA TOMANOVIĆ“

    NOVI SAD, ZRENJANIN – Mladi glumac Milan Kolak ovogodišnji je laureat nagrade „Predrag Peđa Tomanović“, koju dodeljuje istoimena zadužbina, čiji su osnivači roditelji preminulog glumca Srpskog narodnog pozorišta.

     

    Milan Kolak
    Milan Kolak u predstavi „Zrenjanin“

     

    Milan je član ansambla Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu i zrenjaninska publika je imala prilike da ga gleda u predstavama „Romeo i Julija“ i „Zrenjanin“, a ovo priznanje je zaslužio kao najbolji diplomirani student master studija glume na novosadskoj Akademiji.

     

    – Koliko ti znači jedna ovakva nagrada?

     

    Nagrada „Predrag Peđa Tomanović“ je predivna stvar, koja meni, mladom glumcu, predstavlja veliki podsticaj za daljni rad u ovoj profesiji. I ima zaista ohrabrujuće dejstvo. Takođe, nagrada koja nosi ime glumca čije je umeće ostavilo toliki odjek u pozorišnom svetu, iziskuje veliku odgovornost prema svakom budućem trenutku stvaralaštva. Kada pročitate imena nosilaca ove nagrade, shvatite da je odgovornost imperativ.

     

    Iz predstave „Opsednuti“

     

    – Koliko je teško istovremeno biti uspešan aktivno radeći na predstavama i usavršavajući se na Akademiji?

     

    Naporno je, uopšte, raditi profesionalno i studirati, a sami pozitivni rezultati zahtevaju dvostruko veće napore. Ali, ukoliko zadovoljstvo i igra nadmaše lenjost i opravdanja, čini mi, otvori se lakši i lepši put ka zadatim ciljevima.

     

    – Publika u Zrenjaninu upoznala te je posredstvom predstava „Romeo i Julija“ i „Zrenjanin“. Da li ćemo te uskoro gledati u još nekom pozorišnom komadu u zrenjaninskom teatru?

     

    I dalje sam deo ansambla pozorišta „Toša Jovanović“ i osećam se dobro u toj ekipi. Naravno, postoje planovi za buduće projekte, pitanje je samo u kom trenutku će početi realizacija. Verujem, da ćemo se tamo videti uskoro.

     

    Sa Slavenom Došlom u predstavi „Rekonstrukcija“

     

    – Koji su još projekti aktuelni u tvojoj glumačkoj karijeri u ovom trenutku i sa kojim pozorištima sarađuješ?

     

    Sarađivao sam sa Srpskim narodnim pozorištem i Pozorištem mladih u Novom Sadu prethodnih godina. Trenutno, ne odustajem od pozorišta Promena, gde je princip rada potpuno drugačiji od drugih pozorišta. Tamo podele poslova gotovo i da nema. Glumci obavljaju poslove i tehničara i scenografa, kostimografa, rekvizitera, šminkera, dramaturga, čak su se neki uspešno oprobali i u ulozi reditelja. Takav princip rada omogućava vam sagledavanje pozorišta u svim njegovim aspektima, povećava svest o važnosti svakog elementa i odličan je saveznik u borbi protiv ega.

     

    – Da li razmišljaš i o filmskoj karijeri?

     

    Pomalo je i poražavajuća činjenica da o ovom poslu možete da razmišljate više negoli da planirate. Svakako je divno isprobati isti posao u drugom mediju, za šta sam imao priliku, pre par meseci, snimajući seriju „Koreni“ čije se emitovanje očekuje ove godine. A o nekim budućim projektima na filmu/televiziji, ostaje mi da razmišljam, a ukoliko se stvari budu dobro odvijale moći ću i da ih planiram.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura