Foto dana Kultura Vesti Zrenjanin

Međunarodno takmičenje mladih pijanista iznedrilo brojne talente

međunarodno takmičenje mladih pijanista

Muzička škola “Josif Marinković” iz Zrenjanina organizovala je tradicionalno, 19. po redu Međunarodno takmičenje mladih pijanista. Ove godine takmičenje je održano od 23. do 25. marta u svečanoj sali Muzičke škole. Nastupili su učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva.

 

– Zrenjaninsko pijanističko takmičenje ne samo da uspeva da održi kvalitet, već postaje sve masovnije i širi se van granica naše zemlje. Na mapi takmičenja u Srbiji zauzima važno mesto. O tome govori kvalitet izvođenja numera od strane učenika srednjih i nižih muzičkih škola. Imali smo priliku da čujemo raznovrsne programe, talentovane i posvećene mlade ljude koji uz podršku i profesionalizam svojih nastavnika uspevaju da premaše kriterijume predviđene za njihov uzrast – kaže direktorka Muzičke škole Danijela Radaković Derikrava.

 

Na takmičenju su učestvovali i učenici iz Bosne i Hercegovine i Bugarske, a žiri su činili eminentni profesori Rita Kinka, Srđan Dalagija i Slobodanka Stević.

 

– Ogroman trud je uložen u organizaciju ovog 19. po redu takmičenja. Zbog toga želim da se zahvalim direktorki takmičenja Eleonori Dabić. Naš grad se može ponositi talentom svojih učenika, što potvrđuje i plasman koji su mladi Zrenjaninci postigli – zaključuje Radaković Derikrava.

 

Iz Muzičke škole u Zrenjaninu takmičilo se 19 učenika, od kojih je prvu nagradu osvojilo njih dvanaestoro: Nađa Bogosavljević, Lenka Tolimir, Emanuel Pager, Ivan Šari, Marta Popović, Stefan Gardinovački, Bojana Radosavljević, Danica Momirov, Matija Todorović, Vanja Mitić, Tamara Traparić i Mina Damjanov.

 

Drugu nagradu osvojili su Nevena Petrić, Dunja Vučurević, Višnja Đekić, Isidora Dakić, Filip Crnovršanin i Gabriel Vladimir Lovas. Treću nagradu osvojila je učenica Lena Vulićević.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM