• MADAČ: Nandor Vaci osvojio specijalnu nagradu za glumačko ostvarenje

    Na nedavno završenom XXIV susretu mađarskih amaterskih pozorišta Vojvodine, koji je održan od 5. do 14 aprila u Kupusini, zrenjaninsko pozorište „Madač“ je učestvovalo sa predstavom „Iza kulisa“ Majkla Fejna u režiji Irene Tot.   Predstava „Iza kulisa” je osvojila osam nagrada, dve zvanične nagrade susreta i šest specijalnih nagrada.   Od zvaničnih nagrada predstava […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MADAČ: Nandor Vaci osvojio specijalnu nagradu za glumačko ostvarenje

    Na nedavno završenom XXIV susretu mađarskih amaterskih pozorišta Vojvodine, koji je održan od 5. do 14 aprila u Kupusini, zrenjaninsko pozorište „Madač“ je učestvovalo sa predstavom „Iza kulisa“ Majkla Fejna u režiji Irene Tot.

     

    Predstava „Iza kulisa” je osvojila osam nagrada, dve zvanične nagrade susreta i šest specijalnih nagrada.

     

    Od zvaničnih nagrada predstava „Iza kulisa” osvojila je nagradu publike. Đerđ Balaž je za ulogu provalnika Selsdona osvojio nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu.

     

    Irena Tot nagrađena je specijalnom nagradom za režiju, a Anamaria Kameaš dobila je specijalnu nagradu za ulogu gospođe Klaket (Doti).

     

    Žiri je specijalnu nagradu za glumačko ostvarenje dodelio Nandoru Vaciju za ulogu Rodžera (Geri).

     

    Lajoš Jenovai je nagrađen specijalnom nagradom za ulogu Filipa (Frederik).

     

    Za izradu dekora, žiri je specijalnu nagradu dodelio Tiboru Faragu i Robertu Lacku.

     

    Pozorište „Madač“ je osvojilo i specijalnu nagradu Generalnog konzulata Mađarske u Subotici, što omogućava učešće na centralnoj svečanosti povodom spomen godine posvećenoj Lajošu Košutu.

     

    Žiri je posle predstave istakao da su sva glumačka ostvarenja bili na visokom nivou. U predstavi su još igrali Marta Ronto, Andrija Poša, Laura Bašagić, Ema Rapoš i Leonard Marton.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura