• LJUBITELJI SEDME UMETNOSTI ODUŠEVLJENI IZLOŽBOM

    NOVI BEČEJ – U Galeriji Narodne biblioteke u Novom Bečeju otvorena je izložba pod nazivom „Pazi, snima se! – Vek bioskopske kulture u Zrenjaninu“, autorki Ivane Arađan i Bojane Vidović iz Narodnog muzeja Zrenjanin. Novobečejska publika će imati priliku da se upozna sa istorijatom bioskopske kulture u Zrenjaninu kroz čitav jedan vek –  počev od […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LJUBITELJI SEDME UMETNOSTI ODUŠEVLJENI IZLOŽBOM

    NOVI BEČEJ – U Galeriji Narodne biblioteke u Novom Bečeju otvorena je izložba pod nazivom „Pazi, snima se! – Vek bioskopske kulture u Zrenjaninu“, autorki Ivane Arađan i Bojane Vidović iz Narodnog muzeja Zrenjanin.

    izlozba-film-novi-becej

    Novobečejska publika će imati priliku da se upozna sa istorijatom bioskopske kulture u Zrenjaninu kroz čitav jedan vek –  počev od prve projekcije u Velikom Bečkereku 1898. godine, pa sve do današnjih dana (od putujućih bioskopa do prerastanja u institucije kulturnog i zabavnog karaktera).

    U okviru izložbe istaknut je i materijal koji je od posebnog značaja za istorijat bioskopa u Novom Bečeju, u vidu dokumenata i fotografija, čiji je vlasnik kolekcionar Andre Karolj iz Novog Bečeja.

    Izložba, koja je izazvala veliko interesovanje kod ljubitelja filmova i lokalne istorije, biće dostupna publici do polovine januara 2017. godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura