Kultura

LIKOVNA RADIONICA „U SUSRET PRAZNICIMA“

ZRENJANIN – U salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u periodu od 7. novembra do 9. decembra, u ambijentu izložbe „Dela bečkih baroknih majstora u Vojvodini“ održavaće se likovna radionica pod nazivom „U susret praznicima“.

andjelcici

Radionice su namenjene učenicima od prvog do šestog razreda osnovne škole, kao i članovima likovnih sekcija. Deca će imati priliku da crtaju temu anđela, izrade ukrasnu girlandu ili samostalni motiv (ukras za jelku ili prozor), kao i figuru anđela. Materijal za rad obezbeđuje muzej.

Radionice se održavaju radnim danima posle podne, u periodu od 14 do 18.30 časova, i traju najduže dva školska časa. Autorka i voditeljka radionica je Nevena Dujin Grković, kustos pedagog Narodnog muzeja Zrenjanin. Aktivnost izrade figure anđela osmišljena je uz smernice autorke izložbe „Dela bečkih baroknih majstora u Vojvodini“ Žužane Korhec Pap, slikarke restauratorke Gradskog muzeja Subotica.

Učešće grupe se najavljuje nekoliko dana ranije, na telefon muzeja 023/ 561 – 841, radnim danima u periodu od 12.30 do 19 sati.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz