Kultura

LETO U BIBLIOTECI: Najmlađi sa radošću prihvatili ovaj poduhvat

Leto u biblioteci

„Leto u biblioteci“ sjajan je poduhvat koji je osmislila Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u našem gradu, a koji su mladi Zrenjanininci sa radošću prihvatili.

 

– Sa početkom školskog raspusta osmišljen je veliki broj aktivnosti pod zajedničkim nazivom „Leto u biblioteci“. U periodu koji predstoji, korisnici Dečjeg odeljenja biblioteke moći će da izaberu neka od najnovijih izdanja knjiga i časopisa, kojih od početka godine ima preko hiljadu. Lepa novina je i da deca mogu sa svojim roditeljima i prijateljima da se oprobaju u raznim društvenim igrama, kao što su šah, dobl, Ne ljuti se čoveče, kao i da koriste naočare za putovanje u virtuelnu realnost. Verujemo da će deca, ali i njihovi roditelji, uživati u ovom prostoru čitaonice dečjeg odeljenja biblioteke – kaže Jelena Perc Đorđević, urednica kulturnih programa u GNB „Žarko Zrenjanin“.

 

Leto u biblioteci

 

Ona ističe da je ideja ovog programa da deca imaju od najranijeg detinjstva naviku da dolaze u ustanove kulture, da stiču čitalačke navike, da imaju svoj kutak u biblioteci, u kojem će uživati uz kvalitetne sadržaje. Ona podseća i da su neki programi već realizovani, kao što su čitanje na otvorenom, u parkovima, predstavljanje knjiga o sportu i drugo.

 

Mališani koji dolaze u biblioteku oduševljeni su sadržajima koji im se nude.

 

– Sada mi je mnogo lepše ovde u biblioteci jer pored knjiga i časopisa imamo priliku da igramo nove igre. Dolaziću češće, a najviše mi se sviđa igra „Ne ljuti se, čoveče“ – kaže devetogodišnji Ognjen.

 

Leto u biblioteci

 

I njegov drugar Leon oduševljen je ponudom igara.

 

– Meni se najviše sviđa igra „Doble“, ali i „Čoveče, ne ljuti se“ i sigurno ću često dolaziti ovde – poručuje Leon.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM