• LEP POKLON NARODNE BIBLIOTEKE SRBIJE

    Gradska narodna biblioteka je obogatila svoj knjižni fond

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    ZRENJANIN – Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ obogatila je danas svoj knjižni fond za još 400 knjiga, kao i 100 brojeva časopisa, sve novih izdanja.

    knjige-biblioteka

    Reč je o podršci Narodne biblioteke Srbije, u okviru akcije „Piramida od knjiga“, za pomoć knjižnim fondovima matičnih i javnih biblioteka. Knjige je zrenjaninskim kolegama uručila Ivana Nikolić, načelnica Odeljenja selektivne nabavke u Narodnoj biblioteci Srbije, sa saradnicima.

    – Ovo je treća godina u kojoj uspešno oeganizujemo akciju „Piramida od knjiga“, svake godine uključene su druge matične i javne biblioteke, a sada su podržane GNB „Žarko Zrenjanin“ i Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ u Nišu. Našom akcijom pomažemo bibliotekama u Srbiji da prevaziđu finasijske i slične probleme kod javnih nabavki. Knjige su poklanjali građani, institucije, druge biblioteke, zadužbina Desanke Maksimović, kao i sama Narodna biblioteka Srbije – kaže Ivana Nikolić, ponovo ističući da se radi o primercima novih izdanja, i to prema izboru biblioteka koje su darivane, u ovom slučaju naše zrenjaninske.

    knjige-biblioteka

    – Ovo je značajna podrška, kojom ćemo obogatiti naš književni fond, a još značajnija je iskazana solidarnost, pre svega Narodne biblioteke Srbije, ali i građana i svih institucija koje su uključene u ovu divnu akciju – ističe direktor GNB „Žarko Zrenjanin“ Milan Bjelogrlić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura