• KULTURA NA DAR: Nagradni konkurs za očuvanje kulturne baštine

    Društvo za akademski razvoj već više od pola decenije organizuje najmasovniju kampanju za očuvanje i promociju kulturne baštine u Srbiji. Šesta sezona kampanje „Kultura na DAR“ ove godine traje od 1. marta do 1. maja.   Direktor kampanje Milan Simonović najavio je novitete u ovoj sezoni.   – Trudimo se da svaka nova sezona bude […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KULTURA NA DAR: Nagradni konkurs za očuvanje kulturne baštine

    Društvo za akademski razvoj već više od pola decenije organizuje najmasovniju kampanju za očuvanje i promociju kulturne baštine u Srbiji. Šesta sezona kampanje „Kultura na DAR“ ove godine traje od 1. marta do 1. maja.

     

    Direktor kampanje Milan Simonović najavio je novitete u ovoj sezoni.

     

    – Trudimo se da svaka nova sezona bude bolja od prethodne. Samim tim, oslušukujemo predloge ljudi koji vole kulturnu baštinu naše zemlje. Zato smo se odlučili da ove sezone poseban naglasak bude na najmlađim učesnicima, tako da će se oni takmičiti sa svojim vršnjacima u kategoriji juniora (osnovci i srednjoškolci). Svi ostali učesnici moći će da se okušaju u zasebnoj kategoriji seniora – kazao je Simonović.

     

    Pozivaju se svi građani Srbije da načine fotografiju i/ili snime film u trajanju do 3 minuta o svom omiljenom kulturnom dobru u mestu u kome žive. Ono što se nije menjalo od prve sezone, pa neće ni ove, jeste da su propozicije vrlo skromne, te da nema razloga da ne učestvujete. Kvalitet fotografija i filmova, način na koji su nastali nije bitan. Najbitnije je da su tako osmišljeni da predstave kulturnu baštinu mesta u kom živite na najbolji mogući način. Više o propozicijama možete pronaći na OVOM LINKU.

     

    – Posebno zahvaljujemo svim darodavcima i prijateljima kampanje, čiji će spisak biti objavljen čim se i poslednji pregovori privedu kraju. Ono što svakako možemo da obećamo učesnicima jesu vredne nagrade i brojna iznenađenja – ističe Simonović.

     

    U proteklih pet sezona učešće u kampanji su uzela ukupno 333 autora iz preko 150 mesta u Srbiji. Oni su svima nama podarili 155 kratkih filmova i 307 fotogafija.

     

    kultura na dar

     

    Društvo koje unapređuje akademski život

     

    Društvo za akademski razvoj je udruženje građana osnovano 2013. godine sa ciljem unapređenja akademskog života i standarda u našoj zemlji. Pored kampanje „Kultura na DAR“, koja predstavlja najpopularniji projekat ovog udruženja, ovo Društvo se bavi i drugim stvarima. Među njima su organizovanje poseta inostranim diplomatskim predstavništvima u Beogradu za sve zainteresovane studente. Jedna od aktivnosti je i zagovaranje i podnošenje inicijativa za bolje uređenje grada Beograda i zaštitu životne sredine.

     

    O svemu što rade u Društvu za akademski razvoj možete se informisati i putem SAJTA.

     

    Informativni portal zrenjaninski.com i ove godine je prijatelj i jedan od medijskih pokrovitelja kampanje „Kultura na DAR“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura