• „KRAJ PLOVIDBE“ FOTOGRAFA MILANA ŽIVKOVIĆA

    ZRENJANIN – Izložba fotografija Milana Živkovića „Kraj plovidbe“ biće otvorena u petak, 25. novembra, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Sasvim lična vrsta dokumentarizma vidi se na fotografijama nastalim tokom četiri godine svojevrsnog hodočašća na groblje brodova u kovinskoj luci. Poput nasukanih kitova nemo su čekali svoj kraj, menjajući se iz dana […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „KRAJ PLOVIDBE“ FOTOGRAFA MILANA ŽIVKOVIĆA

    ZRENJANIN – Izložba fotografija Milana Živkovića „Kraj plovidbe“ biće otvorena u petak, 25. novembra, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

    kraj-plovidbe

    Sasvim lična vrsta dokumentarizma vidi se na fotografijama nastalim tokom četiri godine svojevrsnog hodočašća na groblje brodova u kovinskoj luci. Poput nasukanih kitova nemo su čekali svoj kraj, menjajući se iz dana u dan, polako nestajući. Rezači brodova rasparčavali su njihova moćna trupla prekrivena brojnim slojevima boje, da bi svoju metamorfozu doživeli u ognju železare gde je većina brodova završila. Njihovu sporu ali sigurnu sudbinu pratila je grupa fotografa pod imenom „Anastas“ čiji je „guru“ bio Milan Živković.

    To fotografsko pohođenje brodova bila je nevidljiva, ali čvrsta veza među članovima grupe koji su bili najverniji svedoci kraja plovidbe ovih rečnih divova. I upravo je Milan Živković odlučio da stotine fotografija izvuče iz nevidljive sfere hard diska i predstavi ih u knjizi, dok na izložbi vidimo tek mali segment njegove epske priče.

    Milan Živković (1960, Bavanište) od 1984. radio je u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu kao preparator, a od 1986. kao fotograf i dizajner. Danas radi kao fotograf i predavač u studiju i školi fotografije ReFoto. Član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajna Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura