• Konkurs za književnu nagradu „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“

    U okviru kulturne manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“, raspisan je konkurs za književnu nagradu, za dela humorističko-satiričnog žanra.   Konkurs su raspisali Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, a u konkurenciji su proza, poezija i aforizmi.   Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Konkurs za književnu nagradu „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“

    U okviru kulturne manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“, raspisan je konkurs za književnu nagradu, za dela humorističko-satiričnog žanra.

     

    Konkurs su raspisali Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, a u konkurenciji su proza, poezija i aforizmi.

     

    Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više od 12 strana teksta (slova veličine 10 pt) kod proze i aforizama, dok se poetska ostvarenja, sem pojedinačnog naslova, mogu slati i u ciklusu do deset pesama.

     

    Radovi moraju biti neobjavljeni, potpisani imenom i prezimenom autora sa naznačenim podacioma o adresi i broju telefona autora. Pravo učešća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva, a ponovo mogu učestvovati i autori nagrađeni na ranijim konkursima.

     

    Rok prijema radova za konkurs je 10. jun. Radove treba slati u štampanoj formi na adresu Mesna zajednica Elemir, ulica Žarka Zrenjanina broj 49, 23208 Elemir, sa naznakom „Za književni konkurs BAL U ELEMIRU 2018“.

     

    Dodeljuju se ukupno tri nagrade, i to prva u iznosu od 50.000 dinara, druga u iznosu od 30.000 dinara i treća od 20.000 dinara. Odluku o nagradama donosi žiri u sastavu Uglješa Šajtinac, Srđan Tešin i Jelena Blanuša, a uručenje nagrada obaviće se 29. juna, u okviru programa manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ u Elemiru.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura