• KONCERTI U MUZIČKOJ ŠKOLI I BAROKNOJ SALI GRADSKE KUĆE

    ZRENJANIN – Solistički koncert Jelene Bajić Bojanić biće održan u ponedeljak, 10. oktobra, u Muzičkoj školi „Josif Marinković“, s početkom u 18  časova. Ulaz je besplatan. Jelena Bajić Bojanić rođena je 1983. godine u Novom Sadu. Imala je niz solističkih koncerata po gradovima Vojvodine u cilju približavanja klasične muzike širem auditorijumu, kao i zapažene nastupe […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KONCERTI U MUZIČKOJ ŠKOLI I BAROKNOJ SALI GRADSKE KUĆE

    ZRENJANIN – Solistički koncert Jelene Bajić Bojanić biće održan u ponedeljak, 10. oktobra, u Muzičkoj školi „Josif Marinković“, s početkom u 18  časova. Ulaz je besplatan.

    klavir

    Jelena Bajić Bojanić rođena je 1983. godine u Novom Sadu. Imala je niz solističkih koncerata po gradovima Vojvodine u cilju približavanja klasične muzike širem auditorijumu, kao i zapažene nastupe sa pijanistkinjom Julijom Bal sa kojom je osnovala klavirski duo. Sarađivala je i sa volinistom Mihalom Budinskim. Trenutno je zaposlena na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u zvanju nastavnika stručnog predmeta za  klavirski praktikum.

    Još jedan koncert biće održan naredne sedmice u Zrenjaninu. Nastup Miodraga Đorđevića (harmonika) biće upriličen u četvrtak, 13. oktobra, sa početkom u 19 časova, u Baroknoj sali Skupštine grada. Ulaz na koncert je besplatan.

    Miodrag Đorđević je rođen 1988. godine u Zaječaru. Usavršavao se kod mnogih eminentnih umetnika i profesora, kao što su: Žak Morne (Francuska), Vladimir Besfamiljnov (Rusija), Alberdi Injaki (Španija), Vladimir Murza (Ukrajna), Jurij Šiškin (Rusija), Mika Vairinen (Finska), Radomir Tomić (Srbija) i drugi. Akademske 2012/13. godine radio je kao saradnik u nastavi za kamernu muziku na Filološko – umetničkom  fakultetu u Kragujevcu. Godine 2013/14. zaposlen je u istoj ustanovi kao asistent na Katedri za harmoniku, gde i danas radi. Dobitnik je mnogih nagrada na domaćim i inostranim takmičenjima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura