Kultura

KONCERTI U MUZIČKOJ ŠKOLI I BAROKNOJ SALI GRADSKE KUĆE

ZRENJANIN – Solistički koncert Jelene Bajić Bojanić biće održan u ponedeljak, 10. oktobra, u Muzičkoj školi „Josif Marinković“, s početkom u 18  časova. Ulaz je besplatan.

klavir

Jelena Bajić Bojanić rođena je 1983. godine u Novom Sadu. Imala je niz solističkih koncerata po gradovima Vojvodine u cilju približavanja klasične muzike širem auditorijumu, kao i zapažene nastupe sa pijanistkinjom Julijom Bal sa kojom je osnovala klavirski duo. Sarađivala je i sa volinistom Mihalom Budinskim. Trenutno je zaposlena na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u zvanju nastavnika stručnog predmeta za  klavirski praktikum.

Još jedan koncert biće održan naredne sedmice u Zrenjaninu. Nastup Miodraga Đorđevića (harmonika) biće upriličen u četvrtak, 13. oktobra, sa početkom u 19 časova, u Baroknoj sali Skupštine grada. Ulaz na koncert je besplatan.

Miodrag Đorđević je rođen 1988. godine u Zaječaru. Usavršavao se kod mnogih eminentnih umetnika i profesora, kao što su: Žak Morne (Francuska), Vladimir Besfamiljnov (Rusija), Alberdi Injaki (Španija), Vladimir Murza (Ukrajna), Jurij Šiškin (Rusija), Mika Vairinen (Finska), Radomir Tomić (Srbija) i drugi. Akademske 2012/13. godine radio je kao saradnik u nastavi za kamernu muziku na Filološko – umetničkom  fakultetu u Kragujevcu. Godine 2013/14. zaposlen je u istoj ustanovi kao asistent na Katedri za harmoniku, gde i danas radi. Dobitnik je mnogih nagrada na domaćim i inostranim takmičenjima.

Podeli članak
sinovoz
FAM