Kultura

KONCERT ZA ORGULJE U REFORMATSKOJ CRKVI

kocnert

ZRENJANIN – Koncert za orgulje, kamerne ansamble, solo glas i instrument biće održan u petak, 21. aprila, od 19 časova, u Reformatskoj crkvi u Zrenjaninu.

 

 

Koncert se održava u okviru akcije prikupljanja novčanih sredstava za obnovu biste Slobodana Bursaća. Ulaz na koncert je besplatan, a tom prilikom će biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge za bistu.

 

Solista na orguljama je prof. Marta Ronto, a na koncertu će nastupiti učenici muzičke škole u klasi profesora Vilme Dutine, Ine Kekenj, Veljka Torbice, Ane Aleksić Šajrer, Sanje Milanov i Slobodana Ćirića.

 

Organizatori koncerta su Rotary klub Zrenjanin, KulturKick Creative Productions, Kulturni centar Zrenjanina i Muzička škola „Josif Marinković“.

 

Bista dirigenta Slobodana Bursaća je otkrivena 2004. godine u Aleji velikana u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, a ukradena iz spomeničkog kompleksa februara 2008. godine. Zbog toga je pokrenuta akcija sakupljanja sredstava za izradu nove biste koja će biti izlivena na osnovu originalnog kalupa koji se nalazi u depou Narodnog muzeja Zrenjanin i postavljena na postojeći postament.

 

Akciju su pokrenuli organizatori Horskog festivala „Slobodan Bursać“, KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina.

 

Namenski račun na koji građani i organizacije mogu da uplate novčane priloge za obnovu biste je 205-0000000240241-75 Komercijalna banka ad Beograd.

Podeli članak
sinovoz
FAM