• KONCERT ZA ORGULJE U REFORMATSKOJ CRKVI

    ZRENJANIN – Koncert za orgulje, kamerne ansamble, solo glas i instrument biće održan u petak, 21. aprila, od 19 časova, u Reformatskoj crkvi u Zrenjaninu.     Koncert se održava u okviru akcije prikupljanja novčanih sredstava za obnovu biste Slobodana Bursaća. Ulaz na koncert je besplatan, a tom prilikom će biti postavljena kutija za dobrovoljne […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KONCERT ZA ORGULJE U REFORMATSKOJ CRKVI

    ZRENJANIN – Koncert za orgulje, kamerne ansamble, solo glas i instrument biće održan u petak, 21. aprila, od 19 časova, u Reformatskoj crkvi u Zrenjaninu.

     

     

    Koncert se održava u okviru akcije prikupljanja novčanih sredstava za obnovu biste Slobodana Bursaća. Ulaz na koncert je besplatan, a tom prilikom će biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge za bistu.

     

    Solista na orguljama je prof. Marta Ronto, a na koncertu će nastupiti učenici muzičke škole u klasi profesora Vilme Dutine, Ine Kekenj, Veljka Torbice, Ane Aleksić Šajrer, Sanje Milanov i Slobodana Ćirića.

     

    Organizatori koncerta su Rotary klub Zrenjanin, KulturKick Creative Productions, Kulturni centar Zrenjanina i Muzička škola „Josif Marinković“.

     

    Bista dirigenta Slobodana Bursaća je otkrivena 2004. godine u Aleji velikana u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, a ukradena iz spomeničkog kompleksa februara 2008. godine. Zbog toga je pokrenuta akcija sakupljanja sredstava za izradu nove biste koja će biti izlivena na osnovu originalnog kalupa koji se nalazi u depou Narodnog muzeja Zrenjanin i postavljena na postojeći postament.

     

    Akciju su pokrenuli organizatori Horskog festivala „Slobodan Bursać“, KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina.

     

    Namenski račun na koji građani i organizacije mogu da uplate novčane priloge za obnovu biste je 205-0000000240241-75 Komercijalna banka ad Beograd.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura