• KONCERT STUDENATA AKADEMIJE UMETNOSTI

    Nastup je posvećen Etidama američkog kompozitora Filipa Glasa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENjANIN – U ponedeljak, 22. februara, sa početkom u 18 časova, u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu, biće održan koncert na kome će nastupiti studenti Katedre za klavirski praktikum Akademije umetnosti iz Novog Sada. Koncert je posvećen Etidama američkog kompozitora Filipa Glasa i prvi je tematski koncert Katedre za klavirski praktikum.

    klavir

    Studenti će svirati po jednu Glasovu etidu, prema svom izboru. Oni nisu budući pijanisti, već budući muzički pedagozi, kompozitori, orguljaši, solo pevači, etnomuzikolozi i muzikolozi, koji vole da istražuju, pronalaze novu literaturu i osete sve strepnje i čari kreativnosti tokom javnog izvođenja. Studente su pripremili profesori Jelena Simonović Kovačević, Nataša Penezić, Julija Bal, Jelena Bajić Bojanić, Kosta Jevtić, Maja Alvanović, Irina Zagurskaja i Branka Parlić.

    Nastupiće studenti Jovana Filipović, Lazar Rakić, David Bertran, Milan Perišić, Jovana Filipović, Aleksandra Marković, Milica Jovičić, Dimitrije Beljanski i Senka Rajšić. 

    Ulaz na koncert je besplatan.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura