Kultura

KONCERT KLASIČNE GITARE, NASTUPA BRANKO BARNIĆ

ZRENJANIN – U petak, 3. novembra, s početkom u 20 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, biće održan koncert klasične gitare, a nastupiće Branko Barnić. Ulaz je besplatan.

 

 

Branko Barnić je počeo da svira gitaru sa dvanaest godina, kao đak profesora Tajti Josifa. Završio je gimnaziju „Koča Kolarov“ u Zrenjaninu, a kasnije je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Zorana Krajišnika. U toku osnovnih studija, a i kasnije, učestvovao je na seminarima, master-klasovima i radionicama svetski renomiranih gitarista kao što su: Oddair Assad, Pavel Steidl, Roland Dyens, Dušan Bogdanović, Miroslav Tadić, Scott Tenant.

 

U jesen 2013. godine odlazi na dalje usavršavanje u SAD gde najpre stiče „Performer“ diplomu na Univerzitetu u Indijani – „Jacobs School of Music“, u klasi maestra Ernesta Bitetija, a zatim završava master studije na Minnesota Univerzitetu u Minneapolisu, u klasi profesorke Maje Radovanlije. Za vreme postdiplomskih studija bio je asistent na katedri za gitaru, gde je držao grupnu i individualnu nastavu gitare, i Istoriju Rock’n’roll-a.

 

Koncertno aktivan od 2003, nastupao je kao solista, član raznih kamernih ansambala (duo sa flautom, violinom, trio gitara) i kao solista sa orkestrom.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.