• Koncert grupe Shira U’tfila povodom jevrejskog praznika Hanuka

    Jevrejska opština Zrenjanin, povodom praznika Hanuka, poklanja svojim sugrađanima koncert grupe Shira U’tfila iz Beograda, a u okviru višegodišnje manifestacije „Korak napred“.   U ponedeljak, 3. decembra, od 20 časova, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, u čast jednog od najveselijih jevrejskih praznika, Zrenjaninci će biti u prilici da besplatno uživaju u jevrejskoj muzici u izvođenju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Koncert grupe Shira U’tfila povodom jevrejskog praznika Hanuka

    Jevrejska opština Zrenjanin, povodom praznika Hanuka, poklanja svojim sugrađanima koncert grupe Shira U’tfila iz Beograda, a u okviru višegodišnje manifestacije „Korak napred“.

     

    U ponedeljak, 3. decembra, od 20 časova, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, u čast jednog od najveselijih jevrejskih praznika, Zrenjaninci će biti u prilici da besplatno uživaju u jevrejskoj muzici u izvođenju vrhunskih muzičara.

     

    Koncert su pomogli Savez jevrejskih opština Srbije i Grad Zrenjanin.

     

    Hanuka je najveseliji jevrejski praznik koji se svake godine u decembru obeležava u celom svetu. Hanuka predstavlja podsećanje na ponovno posvećenje jerusalimskog Svetilišta nakon pobede Makabejaca, 165. godine pre naše ere, nad helenističkom grčko – sirijskom vojskom i samovoljom, kojom su helenistički vladari hteli zabraniti versku praksu Jevreja.

     

    Vrednosti koje ovaj praznik stavlja u prvi plan su odanost i hrabrost u uslovima proganjanja, značaj religijske slobode i snaga prava da se pokori sila.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura