• KOMAD „ROMEO I JULIJA“ KANDIDOVAN ZA NAJBOLJU PREDSTAVU

    ZRENJANIN – Predstava „Romeo i Julija“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ kandidovana je za najbolju predstavu vojvođanskih pozorišta. Dramska scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina u novu sezonu 2016/2017. ušla je sa inscenacijom komedije, ali sa tragičnim krajem – „Romea i Julije“, koja, po mnogima, nosi epitet najpoznatijeg Šekspirovog dramskog dela. Obeležavajući na taj način […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KOMAD „ROMEO I JULIJA“ KANDIDOVAN ZA NAJBOLJU PREDSTAVU

    ZRENJANIN – Predstava „Romeo i Julija“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ kandidovana je za najbolju predstavu vojvođanskih pozorišta.

    Dramska scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina u novu sezonu 2016/2017. ušla je sa inscenacijom komedije, ali sa tragičnim krajem – „Romea i Julije“, koja, po mnogima, nosi epitet najpoznatijeg Šekspirovog dramskog dela. Obeležavajući na taj način vlastiti jubilej – 70 godina profesionalnog rada Drame i 60 godina Lutkarske scene, ovog su se puta reditelj i umetnici zrenjaninskog pozorišta odvažili na jedan, sa stanovišta percepcije publike, nadasve hrabar čin, koji, u pogledu svojih implikacija u očekivani ishod radnje komada i ambijentalne aktuelnosti kod mlađih generacija, po mnogima predstavlja interpretativni eksperiment.

    Koliko ova romantična komedija zapravo ni jednog gledaoca ne ostavlja ravnodušnim, govori i podatak da je u zrenjaninskom pozorištu, od svoje oktobarske premijere na dan pozorišta (15. oktobar), igrana uvek pred prepunim gledalištem više od deset puta. Na takvom glasu bila je hit predstava u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu (19. novembar), a igrana je i u Narodnom pozorištu u Beogradu na Sceni „Raša Plaović“ (26. novembar), na Reviji predstava „Šekspiru u čast“, povodom 400 godišnjice smrti velikana dramske umetnosti.

    Zrenjaninska publika imaće priliku da pogleda ovo pozorišno ostvarenje već u subotu, 21. januara, u 20 časova na velikoj sceni, čime „Romeo i Julija“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ debituje za izbor u ovogodišnju selekciju Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine koji se održava na proleće u Novom Sadu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura