• „Kolo“ gostuje u Kulturnom centru Zrenjanina u subotu

    Nacionalni ansambl „Kolo“ – Ansambl narodnih igara i pesama Srbije, nastupiće na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 15. septembra, od 20 časova.     Nacionalnom ansambl „Kolo“ bavi se očuvanjem narodne kulture kroz igru i pesmu uz visoku umetničku interpretaciju sa izuzetnim scenskim nastupom. U stvaranju umetničkog repertoara učestvovali su naši najeminentniji koreografi, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Kolo“ gostuje u Kulturnom centru Zrenjanina u subotu

    Nacionalni ansambl „Kolo“ – Ansambl narodnih igara i pesama Srbije, nastupiće na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 15. septembra, od 20 časova.

     

    Kolo

     

    Nacionalnom ansambl „Kolo“ bavi se očuvanjem narodne kulture kroz igru i pesmu uz visoku umetničku interpretaciju sa izuzetnim scenskim nastupom. U stvaranju umetničkog repertoara učestvovali su naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici, etnomuzikolozi, etnolozi i baletski umetnici, koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika. Više od šezdeset vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i petnaest muzičara, prezentuju raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu muziku i muziku nacionalnih zajednica, sa naših prostora. Inače, ove godine ansambl „Kolo“ nalazi se i u godini jubileja, obeležava 70 godina od svog osnivanja.

     

    Karte za koncert prodaju se na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 300 dinara.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura