Kultura

„Kolo“ gostuje u Kulturnom centru Zrenjanina u subotu

Kolo

Nacionalni ansambl „Kolo“ – Ansambl narodnih igara i pesama Srbije, nastupiće na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 15. septembra, od 20 časova.

 

Kolo

 

Nacionalnom ansambl „Kolo“ bavi se očuvanjem narodne kulture kroz igru i pesmu uz visoku umetničku interpretaciju sa izuzetnim scenskim nastupom. U stvaranju umetničkog repertoara učestvovali su naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici, etnomuzikolozi, etnolozi i baletski umetnici, koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika. Više od šezdeset vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i petnaest muzičara, prezentuju raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu muziku i muziku nacionalnih zajednica, sa naših prostora. Inače, ove godine ansambl „Kolo“ nalazi se i u godini jubileja, obeležava 70 godina od svog osnivanja.

 

Karte za koncert prodaju se na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 300 dinara.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM